خانه / مشاوره خانواده / انگیزه های نامناسب برای ازدواج
انگیزه های نامناسب برای ازدواج

انگیزه های نامناسب برای ازدواج

انگیزه های نامناسب برای ازدواج

[contact_info title= “انگیزه های نامناسب برای ازدواج”] 

به نظر شما چه انگیزه‌هایی برای ازدواج مناسب هستند؟ چگونه به درستی تصمیم به ازدواج خود، باید پی ببرید؟ ازدواج به عنوان تصمیمی بزرگ و حیاتی، در زندگی هر فرد از جایگاه خاصی برخوردار است. شروع زندگی مشترک می‌تواند راه حلی در جهت ارضای نیازهای زیستی، روانی و اجتماعی باشد. انگیزه‌های ازدواج افراد برای تشکیل زندگی مشترک متفاوت است.

متاسفانه بعضی از این انگیزه‌ها به دلیل ناسازگاری با واقعیت‌های زندگی زناشویی منجر به شکست در ازدواج می‌شوند. اگر تصمیم به ازدواج دارید یا به دنبال همسر ایده آل خود هستید، توصیه می‌کنیم که برای موفقیت در این تصمیم هدف خود را از ازدواج مشخص کنید. برای این منظور مشاوره قبل از ازدواج ضرورت می‌یابد. در ادامه شما را با “انگیزه های نامناسب برای ازدواج” و همچنین برخی انگیزه‌های لازم جهت ازدواجی موفق آشنا خواهیم کرد.

انگیزه‌های ازدواج و اهمیت آن در زندگی

بسیاری از افراد در طول زندگی خود با این پرسش مواجه میشوند که چرا باید ازدواج کرد؟ ازدواج یکی از مقوله‌های مهم در زندگی هر فردی است که اگر با آگاهی و شناخت صورت بگیرد موجبات رشد و تکامل فردی را فراهم میکند. افراد در چهارچوب ازدواج می‌توانند نیازهای جنسی و عاطفی خود را با شریک زندگی شان رفع کنند و به آرامش و عشق دست بیایند.

آنچه اهمیت دارد این است که انگیزه‌های ازدواج خود را به طور منطقی بررسی کنید و ببینید آیا این انگیزه‌ها برای شروع یک زندگی مشترک کافیست یا نه. گاهی انگیزه اصلی در ازدواج، نثار عشق به یکدیگر و پیمودن مسیری مشترک، با همراهی زوجین نیست بلکه ازدواج وسیله ای برای رسیدن به اهداف دیگر می‌شود. در واقع برخی از افراد برای رسیدن به منافع اجتماعی یا اقتصادی با فردی ازدواج می‌کنند و به محض رسیدن به خواسته‌ها و تمایلات خود برای طلاق اقدام می‌کنند.

قبل از تصمیم به ازدواج، انگیزه‌تان را بررسی کنید!

درمورد انگیزه‌های ازدواج، تفکرات توهم‌زایی که با خیالپردازی در ابتدای رابطه‌ها ایجاد می‌شود، یکی از بدترین‌هاست. به عنوان مثال، درمورد نامزدی‌های کوتاه‌مدت، دو دلیل توهم‌زا برای ازدواج کردن، چون بااینکه تازه با هم آشنا شده‌ایم اما همیشه می‌شناختمت و چون از داستان عشق ما فیلم زیبایی می‌توان ساخت می‌توانند باشند. دلایل بد دیگری هم برای ازدواج کردن هستند. این دلایل معمولاً سه دسته هستند: اضطراب، بی‌کفایتی و واقعیت‌گرایی خودمحور.

انگیزه‌های اشتباه ازدواج در زنان

انگیزه زنان برای ازدواج وابسته به موقعیت و شرایط فردی متفاوت است. در مواردی که صمیمیت و همدلی در محیط خانواده وجود نداشته باشد و فضای پر تنشی حاکم باشد با توجه به محدودیت‌هایی که از نظر فرهنگی معمولا برای زنان وجود دارد ممکن است ازدواج عاملی برای فرار از خانواده باشد. در این شرایط چون فرد از روی احساس و به دور از منطق تصمیم به ازدواج می‌گیرد معمولا موفق نخواهد شد.

از دیگر انگیزه‌های اشتباه که در میان زنان عمومیت دارد ترس از بالا رفتن سن است که البته خانواده و دوستان نیز به این ترس‌ها دامن می زنند. برخی دیگر ممکن است صرفا برای رسیدن به رفاه بیشتر و جبران کمبود‌ها تصمیم به ازدواج بگیرند. بدون اینکه در نظر داشته باشند چقدر با فرد مقابل تفاهم دارند.

ازدواج براساس سنت های خانواده:

در بعضی خانواده ها ازدواج در سن پایین از سنت های خانوادگی است و فرزندان به ناچار تن به ازدواج های اجباری می دهند. با توجه به مشکلات متعددی که در مسیر یک زندگی مشترک وجود دارد تبعیت از این باورها مخاطراتی را برای فرزندان امروزی به دنبال خواهد داشت.

ازدواج برای جبران کمبود های شخصی:

در بعضی اوقات افرادی که به دلیل مشکلات زندگی در شرایط سختی قرار می گیرند و در زندگی خلاء هایی دارند، برای جبران این خلاها اقدام به ازدواج می کنند. مثلا برای جبران فقر مالی پیشنهاد ازدواج یک فرد ثروتمند را به راحتی قبول می کنند.

ازدواج به دلیل بالا رفتن سن:

امروزه، سن ازدواج در بین جوانان بالا رفته و دختران در فرهنگی که ازدواج ضروری و لازم تلقی می شود، استرس های زیادی را تحمل می کنند. لذا گاهی ازدواج به خاطر ترس از تنهایی، از دست دادن زیبایی، از دست دادن والدین، کاهش شور زندگی و… صورت می گیرد. در چنین فضایی امکان سازگاری با مشکلات زندگی، ضعیف بوده و در نهایت احتمال شکست در این ازدواج ها بالا می رود.

انگیزه‌های اشتباه ازدواج در مردان

هدف مردان از ازدواج نیز بسته به وِیژگی های شخصیتی و شرایط مالی یا موقعیت هایی که با آن مواجه می شوند متفاوت است. ازدواج در برخی جوامع سنتی شیوه پسندیده ای جهت ارضای نیازهای جنسی است. در صورتی که ازدواج صرفا براساس جذابیت جنسی یا فشارهای جنسی باعث می‌شود چشم تان به روی بسیاری از حقایق بسته شود و در چنین ازدواجی به دلیل نادیده گرفتن دیگر ابعاد زندگی مشترک، رابطه زناشویی به خطر می‌افتد. همچنین به دلیل نگاهی که برخی سازمان‌ها به افراد متاهل دارند و ازدواج را یکی از شروط استخدام می‌کنند، باعث می‌شود متقاضیان به کار در این سازمان‌ها مجبور به ازدواج شوند. پس جوانی که جویای کار است خود را ملزم می‌بیند که ازدواج کند، در شرایطی که شاید آمادگی لازم برای آغاز زندگی زناشویی را نداشته باشد. 

از دیگر انگیزه های اشتباه در مردان می توان به اشتباه گرفتن جذابیت جنسی با عشق اشاره کرد. بودن با یک زن زیبا برای بسیاری از مردان لذت بخش است. اما وقتی جذابیت جنسی محو می‌شود، موضوعات اساسی نادیده گرفته شده پیش از ازدواج، خود را نشان می‌دهند. اگر اعتماد متقابل، تفاهم و برنامه‌های مشترک برای آینده وجود نداشته باشد، نمی‌توانید ازدواج موفقی داشته باشید.

انگیزه های ازدواج موفق چه تغییراتی لازم دارد؟

برای یک ازدواج موفق به جنبه های مختلفی باید توجه کرد. به طور مثال زمان آشنایی قبل از ازدواج نباید کوتاه و سریع باشد؛ زیرا در چند هفته اول افراد در رویاها و خیال پردازی ها به سر می برند و واقعیت های زندگی برایشان ملموس  نیست. زمانی که فرصت بیشتری برای آشنایی داشته باشند می توانند یکدیگر را بهتر بشناسند و زندگی بادوام تری داشته باشند. حتی افرادی که قبلا با شکست مواجه شدند و برای ازدواج مجدد وارد ارتباط می شوند، باید برای این تصمیم تامل کرده و از تجربیات گذشته خود استفاده نمایند.

زدواج به زندگی ما معنای بیشتری می دهد

ازدواج دو خط شکسته را یکی می کند، به دو زندگی بی هدف، کار می بخشد و نیروی هرکدام را برای انجام آن کار دوبرابر می کند. به دو سرشت جستجوگر دلیلی برای زندگی کردن می دهد؛ چیزی که به خاطر آن زندگی کنند. ازدواج باعث می شود هدفمندتر زندگی کنیم. اگر پیش از ازدواج هنوز بچه مامان و بابا بودیم، حالا دیگر همسر کسی هستیم و به زودی هم ممکن است پدر یا مادر کسی شویم، و این یعنی زندگی ما بیشتر از آن ارزش دارد که بخواهیم سرسری آن را بگذرانیم.

بعد از ازدواج دیگر مال خودمان نیستیم. بلکه مال همسر و فرزندانمان هم هستیم. به خاطر همین باید بیشتر به فکر زندگیمان باشیم. مسوولیتی که ازدواج برای فرد همراه دارد باعث می شود، زودتر خودش را جمع و جور کند، و آینده نگری بیشتری داشته باشد.

ازدواج باعث می شود خودمان را بهتر بشناسیم!

افراد متاهل، در سایه یک رابطه نزدیک و صمیمانه و همچنین در شرایط جدید و مسوولیت های تازه، می توانند خودشان رابهتر بشناسند و به نقاط قوت و ضعف خودشان پی ببرند. البته، فقط نقاط ضعف نیست که طی ازدواج برای ما آشکار می شود. بلکه بسیار از توانمندی ها و قدرت هایی که، در وجود ما نهفته بوده و تا به حال شرایطی برای بروز پیدا نکرده بود نیز، برایمان روشن می شود.

شاید تا پیش از ازدواج، با غرور فکر می کردید که از پس خیلی چیزها برمی آیید یا خیلی از کارها را به خوبی بلدید، اما بعد از ازدواج، وقتی در موقعیتش قرار گرفتید، پی بردید که به این سادگی ها هم نیست. یا برعکس، شاید اصلا فکر نمی کردید که بتوانید، از پس بسیاری از کارها بربیایید در حالی که ازدواج شما را در موقعیت انجام قرار داد.

سخن پایانی:

گاهی ازدواج به خاطر ترس از تنهایی، از دست دادن زیبایی، از دست دادن پدر و مادر، کاهش شور زندگی و … انجام می گیرد. در چنین فضایی، امکان سازگاری با مشکل های زندگی، کم و در نهایت، ضریب ریسک این ازدواج ها، بالا است. می توانید در مورد “انگیزه های نامناسب برای ازدواج” با مشاوران برتر مرکز الو مشاوره در ارتباط باشید. سایر مطالب پیشنهادی:

چطور همه چیز را از نو بسازیم؟
سوالات مشاوره ازدواج و قبل از ازدواج
با این ۱۰ روش بهترین همسر دنیا شوید
چگونه با خانواده همسر خود رفتار کنیم؟

[contact_info title= “انگیزه های نامناسب برای ازدواج”] 

شما می توانید در قسمت دیدگاه سوالات خود را با مشاوران ما درمیان بگذارید … 

همچنین ببینید

علائم بارداری چیست

علائم بارداری چیست؟-اولین علائم بارداری

[contact_info title= “علائم بارداری چیست؟-اولین علائم بارداری”] دانستند اینکه آیا باردار هستید یا خیر هم …

دیدگاهتان را بنویسید

Your email address will not be published.