خانه / مشاوره روانشناسی / معرفی بهترین قرص های ضد افسردگی
معرفی بهترین قرص های ضد افسردگی

معرفی بهترین قرص های ضد افسردگی

معرفی بهترین قرص های ضد افسردگی
معرفی بهترین قرص های ضد افسردگی

[contact_info title= “معرفی بهترین قرص های ضد افسردگی”] 

افسردگی از مشکلاتی است که به مرور فرد مبتلا را رو به سوی ناامیدی می‌برد. این بیماری با استفاده از داروهای ضدافسردگی قابل درمان است. اما این داروها به صورتی هستند که اولا باید تجویز شده توسط پزشک باشند و ثانیا به طور خودسرانه مصرف آن‌ها قطع نگردد.

امروزه بر همگان عیان است که تعداد کسانی که در جهان از افسردگی و همچنین اضطراب در عذاب هستند زیاد است و متاسفانه روز به روز نیز در حال افزایش هستند. در ادامه این مطلب “معرفی بهترین قرص های ضد افسردگی” ارائه خواهیم داد و با عوارض احتمالی هر کدام از آشنا خواهیم شد.

معرفی انواع قرص افسردگی

قرص نفازودون:

قرص نفازودون از داروهای ضدافسردگی است که برای رفع علایم مربوط به افسردگی‌های شدید توسط پزشک تجویز می‌شود. سردرد، خواب‌آلودگی‌، ضعف‌ و سرگیجه‌ برخی از عوارض مصرف این دارو هستند. به طور معمول این دارو روزی دو نوبت‌ به‌ مقدار مساوی مصرف‌ می‌شود. توجه داشته باشید که مصرف این دارو هر روز در یک ساعت معین اهمیت دارد. توجه داشته باشید که این‌ دارو ممکن است افکار خودکشی‌ را افزایش‌ دهد. بنابراین بهتر است بیمار را از این نظر تحت نظر داشته باشید.

عوارض مصرف: عوارض قرص نفازودون شامل سردرد، ضعف، خواب‌آلودگی، سرگیجه، یبوست، اسهال، احساس طعم نامطبوع در دهان، تاری دید، سرفه، خشکی دهان، تهوع، درد عضلانی و رویای غیرعادی می‌باشد.

قرص دزیپرامین:

قرص دزیپرامین از داروهای ضدافسردگی است که در مواردی همچون افسردگی مزمن، درد مزمن و افسردگی ناشی از مصرف الکل تجویز می‌شود. خواب آلودگی، یبوست و خشکی دهان از عوارض مصرف دارو است. دزیپرامین به شکل قرص ۲۵ میلی‌گرمی موجود می‌باشد و پس از تجویز خوراکی به سرعت و به طور کامل جذب می‌شود. به طور معمول برای درمان افسردگی در بزرگسالان میزان ۱۰۰ -۲۰۰ میلی‌گرم در مقادیر تقسیم‌شده یا یک جا هنگام خواب مصرف می‌شود. مصرف دزیپرامین در کودکان زیر ۱۲ سال توصیه نمی‌شود.

عوارض: عوارض دزیپرامین شامل خواب‌آلودگی، یبوست، خشکی‌دهان، تاری دید، تهوع، اشکال در ادرارکردن، آریتمی قلبی‌، تعریق، کاهش میل جنسی، تغییرات قند خون، افزایش اشتها و افزایش وزن می‌باشد.

قرص دولوکستین:

قرص دولوکستین به عنوان قرص افسردگی برای درمان افسردگی و اختلالات اضطرابی تجویز می‌شود. سردرد، خستگی، خشکی دهان و بی خوابی برخی از عوارض مربوط به مصرف داروی دولوکستین می‌باشد. این دارو همچنین برای درمان درد ناشی از آسیب عصبی در افراد مبتلا به دیابت استفاده می‌شود.

به طور معمول به منظور درمان افسردگی در بزرگسالان ابتدا ۲۰ میلی‌گرم از دارو به صورت خوراکی و دوبار در روز مصرف شده و سپس به میزان ۶۰ میلی‌گرم از دارو به عنوان مقدار نگهدارنده در روز مصرف می‌شود. احتمال اینکه بیماران دارای اختلالات افسردگی شدید با مصرف این دارو دچار افکار مربوط به خودکشی و یا تغییرات رفتاری غیرطبیعی شوند وجود دارد.

عوارض: عوارض قرص دولوکستین شامل سردرد، حالت بین خواب و بیداری، خستگی مفرط، تهوع، خشکی دهان، تپش قلب، بی‌خوابی، بی‌قراری، اضطراب و خواب‌های پریشان می‌باشد.

قرص آمی تریپتیلین:

قرص آمی تریپتیلین برای درمان افسردگی و مشکلاتی مثل شب ادراری تجویز می‌شود. خشکی دهان و خواب آلودگی از عوارض قرص آمی تریپتیلین است. این دارو در انواع ۱۰، ۲۵ و ۵۰ میلی‌گرمی موجود است. به طور معمول برای بزرگسالان در کنترل افسردگی، ابتدا ۲۵ میلی‌گرم ۴-۲ بار در روز، مصرف می‌شود و سپس به تدریج بر اساس نیاز و تحمل بیمار مقدار مصرف افزایش می‌یابد. توجه داشته باشید که این دارو در ابتدای مصرف ممکن است افکار خودکشی را تقویت نماید که این اتفاق در سنین زیر ۲۴ سال شایع‌تر است. به همین دلیل در هفته‌های اول درمان باید بیمار را تحت نظر قرار داد.

عوارض: عوارض قرص آمی تریپتیلین به عنوان قرص افسردگی شامل خشکی دهان، خواب‌آلودگی، تاری دید،‌ تهوع، اشکال در ادرار کردن، عوارض قلبی و عروقی، واکنش‌های ازدیاد حساسیت، اختلالات رفتاری، اختلالات حرکتی‌، تداخل در فعالیت جنسی، تغییرات قند خون، افزایش اشتها و افزایش وزن می‌باشد.

قرص فلوکستین:

قرص فلوکستین یک داروی ضد افسردگی و اضطراب است. تهوع، سرگیجه، کاهش اشتها، خستگی و میل به خودکشی برخی از عوارض فلوکستین می‌باشد. علاوه بر درمان اضطراب و افسردگی فلوکستین موارد تجویز متعددی همچون درمان انزال زودرس مردان و کاهش وزن دارد که البته به مقادیر مصرف آن و تحمل فرد بستگی دارد. به طور کلی دوز قرص‌های فلوکستین موجود در ایران معمولا ۱۰ و ۲۰ میلی‌گرم هستند که ابتدا با ۱۰ شروع می‌شود و در صورتی که بدن بیمار به دوز بالاتری نیاز داشته باشد پزشک ۲۰ را تجویز می‌کند.

عوارض: عوارض قرص فلوکستین شامل تهوع، خواب‌آلودگی، سرگیجه، کاهش اشتها، خستگی، عرق کردن، ضعف، کاهش وزن، اختلال در میل جنسی و خشکی دهان می‌باشد.

قرص ایمی پرامین:

قرص ایمی پرامین برای کنترل و درمان افسردگی توسط پزشک تجویز می‌شود. خشکی دهان، تاری دید و یبوست از عوارض قرص ایمی پرامین می‌باشد. این دارو در درمان مشکلاتی از قبیل افسردگی، اضطراب، وسواس و مشکلات شب‌ادراری به خصوص در کودکان مورد استفاده قرار می‌گیرد. به طور معمول برای درمان افسردگی بزرگسالان، ۵۰-۲۵ میلی‌گرم سه یا چهار بار در روز مصرف می‌شود و سپس مقدار مصرف برحسب تحمل و نیاز بیمار تنظیم می‌گردد.

عوارض: عوارض قرص ایمی پرامین شامل خشکی دهان، تاری دید، کاهش ضربان قلب، یبوست، تاخیر در دفع ادرار، خواب‌آلودگی و گیجی می‌باشد.

قرص سیتالوپرام:

قرص سیتالوپرام یکی از داروهای مقابله با افسردگی می‌باشد که با بالا بردن میزان ترشح سروتونین، معمولا به عنوان دارویی برای بهبود مشکلات و بیماری‌‌های روحی و روانی مورد استفاده قرار می گیرد. از دیگر موارد مصرف آن می‌توان به درمان مشکلات قبل از قاعدگی، درمان گرگرفتگی پس از یائسگی، اختلالات ترس، وسواس، استرس‌ ها و ترس‌های پس از سانحه، مشکلات پرخوری و بی اشتهایی عصبی و مشکلاتی از این قبیل اشاره کرد.

عوارض: عوارض قرص سیتالوپرام شامل لرزش بدن، احساس خواب‌آلودگی و مشکلات خواب، خشک شدن دهان، حالت تهوع، گیجی سر، تار شدن دید، عرق کردن بدن بیشتر از حد معمول، احساس درد در شکم، افزایش بزاق دهان، ایجاد سینوزیت و آبریزش بینی، تب، اسهال، کاهش اشتها، پایین آمدن فشار خون و کاهش میل جنسی می‌باشد.

داروهای ضد افسردگی گیاهی

 امگا ۳:

قرص امگا ۳ نیز به عنوان یکی از بهترین قرص های ضد افسردگی به شمار می آید اگر شما مبتلا به افسردگی هستید لازم است که از حتما از این نوع قرص استفاده کنید مصرف امگا ۳ عملکرد های شیمیایی مغز را بهبود می بخشد و در تسریع فرآیند درمان بیماری افسردگی بسیار موثر است.

زعفران: 

مواد موجود در زعفران تاثیری مشابه داروی فلوکستین دارند و از باز جذب سروتونین جلوگیری می کنند و به این ترتیب اثر ضد افسردگی خود را اعمال می کنند.

گل محمدی:

این گیاه اثراتی شبیه به گروه دارویی منو آمین اکسید ها دارد. ماده موثر موجود در گل محمدی باعث افزایش رها سازی منو آمین ها می شود و به این ترتیب اثر ضد افسردگی خود را اعمال می کند.

سیاه دانه:

به عنوان یکی از بهترین داروهای ضد افسردگی گیاهی شناخته می شود. بسیاری از پزشکان مصرف همزمان سیاه دانه و عسل را در کنار مصرف داروهای شیمیائی تجویز می نمایند.

کارشناسان مرکز الو مشاوره همیشه آماده پاسخگویی به سوالات شما در زمینه “معرفی بهترین قرص های ضد افسردگی” خواهند بود می توانید با ما در ارتباط باشید. سایر مطالب پیشنهادی:

علائم افسردگی و راهکارهای مقابله با آن
مهمترین عوارض افسردگی را بشناسیم
علائم افسردگی در کودکان و درمان آن
تاثیر موسیقی بر سلامت روان

[contact_info title= “معرفی بهترین قرص های ضد افسردگی”] 

شما می توانید در قسمت دیدگاه سوالات خود را با مشاوران ما درمیان بگذارید … 

همچنین ببینید

آزار خواهی جنسی

آزار خواهی جنسی

[contact_info title= “آزار خواهی جنسی”]  آزار خواهی جنسی، یا به اختصار “مازوخیست” عبارت است از …

دیدگاهتان را بنویسید

Your email address will not be published.