خانه / مشاوره روانشناسی / تعریف اضطراب وراهکارهای مقابله با آن
تعریف اضطراب وراهکارهای مقابله با آن
تعریف اضطراب وراهکارهای مقابله با آن-الومشاوره

تعریف اضطراب وراهکارهای مقابله با آن

تعریف اضطراب وراهکارهای مقابله با آن
تعریف اضطراب وراهکارهای مقابله با آن
[contact_info title= “تعریف اضطراب وراهکارهای مقابله با آن”] 

همه ما در دوره های  خاصی از زندگی دچار اضطراب شده ایم اتفاقا اندکی اضطراب ، طبیعی و گاه مفید است اما وقتی شدت می یابد طاقت فرسا می شود. معمولاً اضطراب در مواقعی رخ میدهد که انسان نتواند پیامدهای کاری را پیشبینی یا آن را کنترل نماید (مثلاً پیش از برگزاری هر آزمون مهم، اضطراب به سراغ آزمـون شـونده مـی آیـد چـرا کـه او نمیتواند سؤالها را پیش بینی کند و یا نسبت به کسب نمره خوب تردید دارد) آن چیزی که اضطراب به عنوان یک اختلال را از اضطراب طبیعی جدا می کند ویژگی شدید بودن آن است . اختلالات اضطرابی به عنوان شایع ترین بیماری های روانی افراد بسیاری را درگیر این مسئله کرده است به صورتی که اگر سری به کیلیلنیک های موجود درشهرتان بزنید شاهد این قضیه خواهید بود که درصد قابل توجهی از افراد برای کمک های تخصصی مراجعه کرده اند زیرا توان این افراد به صورت چشمگیری کاهش یافته است و دیگر توان مقابله با این مشکل را به تنهایی ندارند . در این مقاله این امکان را فراهم آورده ایم که شما عزیزان را با مسائل کلی پیرامون اضطراب و راهکارهای درمان آن آشنا کنیم.

ویژگی های کلی اضطراب به عنوان یک اختلال:

اختلالات ناشی از اضطراب عبارت است از پیدایش ترس مزمن، پایین بودن آستانه تحمل مشکلات و محرومیت ها، و باور قوی که دنیا محلی خطرناک و خشن است.

۱-میزان ترس بسیار بیشتر از میزان خطرو تهدید است.

۲-افراد مبتلا مدام خود را در حالت ترس و اضطراب می بینند بی آنکه علت آن مشخص باشد

۳-ترس و نگرانی به طورمزمن وجوددارد و فرد را رنج می دهد تا جایی که نمی تواند زندگی عادی خود را به پیش برد

به طورکلی می توان گفت که اضطراب دارای علائم جسمانی، علائم شناختی و روانشناختی است.

برخی از علائم جسمانی اضطراب شامل

  • بیش از حد عرق کردن
  • خشکی دهان
  • احساس کوفتگی به علت مواد ترشح شده در زمان اضطراب
  • لرزش اندام ها
  • تپش قلب،بالارفتن ضربان قلب،بالا یاپایین آمدن فشارخون
  • اختلال در سیستم گوارشی: افزایش یا کاهش اشتها ، آروغ زدن ، اسهال ، استفراغ ، دل پیچه ، کاهش وزن
  • اختلال در گفتار و لکنت زبان
  • شنیدن صدای زنگ و وز وز کردن گوش

علائم روانشناختی اضطراب

  • نگرانی مفرط
  • تغییرات متناوب در خلق
  • اختلال در تمرکز
  • احساس عدم کنترل روی اعمال،رفتارو موقعیت ها
  • احساس ضعف،خستگی،فراموشی
  • منفی بودن افکار
  • بی خوابی و عدم آرامش

تحقیقات و بررسی‌ها نشان می‌دهند که اضطراب در خانم‌ها، طبقات کم‌درآمد و افراد میان‌ سال و سال‌خورده بیشتر دیده می‌شود.

علت های اضطراب

اضطراب علت های بسیاری دارد برای نمونه سیاری از اضطراب ها مانند نگرانی های بی دلیل و تنها ناشی از آشفتگی درون خودشخص می باشد، که در نهایت سلامت و تعادل روان فرد را مختل می کند اما به طور کلی اضطراب می تواند یکی از علل زیر باشد:

عوامل زیست شناختی و جسمانی (مانند تغییر در هورمون ها به دلایل متفاوت مانند بارداری،دوره ی نوجوانی،بیماری دیابت،بیماری تیروئید)

 عوامل محیطی و اجتماعی: (مشکلات خانوادگی، احساس جدایی و طرد شدگی و…)

عوامل ژنتیکی و ارثی (ژن های به ارث برده از والدین که باعث فراهم آمدن زمینه ژنتیکی می شود که درصورت وجود شرایط محیطی علائم ظاهر می شوند)

مقابله با اضطراب و درمان آن

اضطراب علت های متفاوتی دارد که بسته به علت آن باید درمان متناسب با آن را در پیش گرفت اگر اضطراب در حد معمول و طبیعی باشد (اضطراب قبل از هر آزمون) می توان با استفاده از تکنیک های کاهش اضطراب تا حد بسیار زیادی آن را مدیریت کرد و ما در این جا به ارائه راهکارهای متعددی می پردازیم که شما نیز می توانید با به کارگیری آن ها اضطراب خود را تخفیف دهید

روش درمانی که برای کاهش اضطراب در نظر گرفته می شود ، می تواند از طریق تاثیر بر هر یک از جنبه های فیزیولوژیکی یا شناختی و یا تأثیر بر هر دوی آنها اعمال شود.

درصورتی که اضطراب از حالت معمول خارج می شود و جنبه غیر طبیعی به خود می گیرد و نشنانه هایی از اختلال را می توان در فرد دید حتما باید درمان های حرفه ای صورت بگیرد که این درمان ها بسته به اینکه هدف ما کاهش علائم فیزیولوژیکی اضطراب است یا علائم روانشناختی بسیار متفاوت است . به طور کلی برای درمان جنبه های فیزیولوژیکی اضطراب دو روش متداول وجوددارد:۱-تجویز دارو ۲-شیوه های آرام سازی عضلانی

یکی از ایرادهای دارو درمانی این است که فقط علائم را کاهش می دهد و درصورت قطع دارو علاوم مجددا باز می گردند اما اگر در کنار دارو درمانی از تکنیک های دیگری که در بسیاری از درمان های روان شناختی وجود دارد استفاده شود هم می تواند به کاهش علائم کمک کند و هم اینکه در صورت قطع درمان این آثار مثبت هم چنان حفظ شود . یکی از در مان های شناخته شده برای درمان اضطراب درمان رفتاری و شناختی-رفتاری است. باتوجه به اینکه توضیح فصل هریک از درمان ها در این مقاله امکان پذیر نیست و هدف ما صرفا آشنایی خواننده با مسایل کلی اضطراب است می توانید برا گرفتن اطلاعات تخصصی تر با کارشناسان ما در مرکز تخصصی الومشاوره تماس بگیرید.

راهکارهای پیشنهادی مقابله با اضطراب

۱- تمرین برای یادگیری تکنیک تنفس صحیح

۲-دوری کردن از مکانی که موجب استرس و تشویش شما می شود

۳-تکنکیک های شناختی برای جاگیزینی افکار منفی: افکار منفی باعث استرس و اضطراب می شوند اما زمانی که آن ها را با افکار مثبت جایگزین می کنید باعث ایجاد احساس مثبت و آرامش بیشتری می شود

۴-ورزش کردن را در برنامه روزانه خود قرار دهید به این خاطر که باعث آزاد سازی آندورفین های در بدن می شوند که خود در آرامش اثر دارد.

۵-کاهش مصرف کافئین: خوردن کافئین خود باعث مشکلات خواب می شود که به طور ثانویه می تواند باعث اضطراب شود

۶- گوش دادن، خواندن، یا تماشای ویدیوهای الهام‌بخش

۷-نگرانی های خود را بنویسید برای شناخت بیشتر مواردی که باعث اضطراب شما می شوند و می توانید باشناخت بیشتر آن ها را بهتر مدیریت کنید.

۸-انجام دادن تکالیف ناتمام: زمانی که تکالیف به اتمام نرسیده دارید این مسئله خودش باعث دغدغه ذهنی و ایجاد اضطراب می شود همین امر باعث میشود وقتی که این تکالیف تمام شوند احساس آرامش بیشتری داشته باشید

۹-داشتن تغذیه مناسب : خوردن مواد غذایی غنی از کلسیم، فسفر، و مگنیزیم تا حد زیادی در کاهش استرس کمک می‌کند

۱۰-تنظیم خواب : بی خوابی و نواشتن خواب آرام خود ازمواردی است که باعث اضطراب میشود به همین خاطر باید درطول شبانه روز هم به کمیت وهم به کیفیت خواب توجه لازم راداشته باشید.

۱۱-استفاده از تکنیک های ریلکسیشن

 

[banner]

[contact_info title= “تعریف اضطراب وراهکارهای مقابله با آن”] 

شما می توانید در قسمت دیدگاه سوالات خود را با مشاوران ما درمیان بگذارید…

همچنین ببینید

آزار خواهی جنسی

آزار خواهی جنسی

[contact_info title= “آزار خواهی جنسی”]  آزار خواهی جنسی، یا به اختصار “مازوخیست” عبارت است از …

دیدگاهتان را بنویسید

Your email address will not be published.