خانه / مشاوره روانشناسی / دلایل عصبانیت خانم ها در دوران قاعدگی
دلایل عصبانیت خانم ها در دوران قاعدگی

دلایل عصبانیت خانم ها در دوران قاعدگی

دلایل عصبانیت خانم ها در دوران قاعدگی
دلایل عصبانیت خانم ها در دوران قاعدگی
[contact_info title= “دلایل عصبانیت خانم ها در دوران قاعدگی”] 
اغلب خانم‌ها از یک هفته مانده به قاعدگی‌شان تغییرات خلق‌وخو، درد‌های سینه، درد زیر شکم، سردرد و… را تجربه می‌کنند و با وجود همه سختی‌اش، با آن کنار می‌آیند. اما گاهی اوقات این علائم آنقدر شدید است که زندگی فرد را مختل می‌کند! اگر شما هم جزو این دسته از افراد هستید می توانید برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد “دلایل عصبانیت خانم ها در دوران قاعدگی” این مقاله را تا انتها بخوانید.

چرا در طول دوران پریود عصبانی می شوید؟

بهتر است بدانید مقصر اصلی این حجم از عصبانیت های بی دلیل و نابهنگام، هورمون پروژسترون است. پس زمانی که بدون دلیل گریه می کنید و به صورت عصبی غذا می خورید و رفتار می کنید، احساس گناه نکنید. چرا که عدم تعادل در ترشح های هورمون هایی نظیر استروژن و پروژسترون و حتی در مواردی کمبود ویتامین ها و آهن در بدن، موجب تحریک خلق و خوی شما شده است.هورمون پروژسترون علیرغم نگهداری بارداری و شل نمودن رحم، موجب احتباس آب در بدن می شود. بر همین اساس بر روی سلول های مغز و همچنین اندام ها و سینه ها تاثیر گذاشته و زمینه را برای عصبانیت و پرخاشگری فراهم می سازد.

ترشح این هورمون ها که در تعادل با یکدیگر فعالیت می کنند، در اثر تخمک گذاری، عدم بارداری و عادت ماهیانه، نوسان پیدا می کند. لذا تغییراتی نظیر نفخ در شکم، تغییر در احساسات و عواطف، زودرنجی و کم حوصلگی، عصبی شدن در دوران قاعدگی، کاملا طبیعی است. طبق نظریه محققان، حالات عصبی به وجود آمده در دوران سندروم قاعدگی، در افرادی که زمینه های عصبی دارند، بیشتر مشاهده می شود. همچنین با افزایش سن بانوان و نزدیک شدن آنان به دوران یائسگی، این تغییرات هورمونی خاص تر شده و حالات عصبی، تشدید می شود.

نشانه های هفته قبل از قاعدگی:

  • احساس غمگینی، ناامیدی یا حقارت
  • احساس تنش، اضطراب یا بی‌قراری
  • تغییرات خلقی همراه با گریه کردن زیاد
  • تحریک‌پذیری پایدار، خشم و افزایش تعارض‌های بین فردی
  • کاهش علاقه به فعالیت‌های معمول که ممکن است با کناره‌گیری از روابط اجتماعی همراه باشد.
  • اشکال در تمرکز
  • احساس خستگی، خواب آلودگی یا فقدان انرژی
  • تغییرات آشکار در اشتها که ممکن است با زیاد خوردن یا تمایل شدید به غذاهای خاص همراه باشد.
  • پرخوابی یا بی خوابی
  • احساس ذهنی از پا افتادن یا غیرقابل کنترل بودن
  • نشانه‌های جسمانی مانند حساسیت غیرطبیعی یا ورم پستان، سردرد یا احساس تورم یا افزایش وزن همراه با تنگ شدن لباس و کفش یا انگشتر
  • درد مفصل یا عضله

درمان عصبانیت خانم ها در دوران قاعدگی

حمام آب گرم بگیرید:

حمام آب‌گرم بگیرید و روی لیفتان دو قطره عصاره گل یاس و روغن بابونه بچکانید و روی پوستتان بکشید. این کار مانند نوعی ماساژ است که به آرامش شما کمک خواهد کرد.

قندتان را تنظیم کنید:

می‌دانید نوسانات قند‌ خون می‌تواند در خلق‌و‌خوی شما موثر باشد. به هر‌ حال نوسانات هورمونی به‌طور طبیعی در تمام زنان قبل از قاعدگی اتفاق می‌افتد، اما در خانم‌هایی که نشانگان پیش از قاعدگی دارند، نوسانات قند‌خون می‌تواند تشدید شود. توصیه می‌شود برای داشتن خلق و خوی آرام و با ثبات، تعادل قند‌خون را در تمام طول ماه نگه‌ دارید و آن را محدود به روزهای منتهی به قاعدگی نکنید.

به امگا۳ توجه کنید:

امگا ۳ نقشی مهم در پایداری خلق‌وخو دارد. حتما می‌دانید که ماهی منبع غنی این ماده است و مصرف آن می‌تواند موثر باشد. اگر گیاه خوار هستید، می‌توانید به جای ماهی از بذر کتان استفاده کنید که آن هم منبع امگا۳ است.

کافئین را کنار بگذارید:

بدون شک کافئین به شما انرژی می‌دهد، اما از سوی دیگر خلق‌و‌خوی شما را به هم می‌ریزد. نوشیدنی‌های کافئین‌دار مثل چای و قهوه به‌دلیل کافئین و شکری که دارند، می‌توانند نوسانات هورمونی و متعاقب آن نوسانات خلقی ایجاد کنند. خانم‌های مبتلا به نشانگان پیش از قاعدگی به میزان کم کافئین هم حساس هستند و علائم شدیدی نشان می‌دهند. بهتر است میزان مصرف این نوشیدنی را کم کنید و آن را با چای سبز که آنتی‌اکسیدان دارد، جایگزین کنید تا ببینید چه تغییری در خلق‌و‌خوی شما اتفاق می‌افتد.

آرامش را تمرین کنید:

بهتر است تمرین‌های آرام‌بخش انجام دهید. به جای هر واکنشی بهتر است ابتدا نفس عمیقی بکشید. اگر‌چه آسان نیست اما بهتر است امتحان کنید. تا ۱۰ بشمارید و خودتان را در یک موقعیت آرامش‌بخش تصور کنید. این تکنیک‌ها بدون شک همیشه شما را خونسرد و متعادل نگه‌نمی‌دارد، اما با تمرین بیشتر، تعداد دفعاتی که آرام برخورد می‌کنید، بیشتر خواهد شد.

ورزش کنید:

اینکه در حال حاضر افسرده هستید، یا علائم نشانگان پیش از قاعدگی دارید، دلیل نمی‌شود ورزش را کنار بگذارید. اتفاقا در این حالت، ورزش و فعالیت‌بدنی می‌تواند استرس را از شما دور کند و باعث شود در واکنش به محرک‌ها آرام‌تر برخورد کنید. سعی کنید حداقل ۳۰ دقیقه پیاده‌روی تند، دوچرخه‌سواری، شنا یا سایر ورزش‌های هوازی را در برنامه روزانه خود یا حداقل بیشتر روزهای هفته بگنجانید. ورزش منظم برای بهبود سلامت عمومی شما و کاهش شدت بعضی از علائم نشانگان پیش از قاعدگی همچون خستگی و افسردگی مفید است.

غذاهای غنی از آهن بخورید:

بسیاری از زنان ممکن است در دوران قاعدگی احساس کمبود انرژی و خستگی کنند. این حالت معمولا به دلیل خونی که در این مدت از بدن خارج می‌شود، بروز می‌کند. بهترین کار این است که مقدار زیادی غذاهای غنی از آهن مانند اسفناج، تخم‌مرغ، لوبیا، آجیل و غلات سبوس‌دار به برنامه غذایی روزانه تان اضافه کنید. حتی ممکن است نیاز به مصرف قرص آهن داشته باشید.

در بسیاری از زنان مصرف مواد‌غذایی غنی از کلسیم مانند شیر و ماست نیز می‌تواند به کاهش احساس خستگی کمک کند.میان وعده‌های کم و با شاخص قند‌خون پایین مانند کیک‌های ساخته شده از آرد جو هم می‌تواند به افزایش سطح انرژی کمک کند. از مصرف تنقلات شیرین خودداری کنید. 

کاهش درد قاعدگی

برای کاهش دردهای زیرشکم باید چهار تا پنج روز قبل از شروع عادت ماهانه، روزانه دو نوبت به طور موضعی روغن بابونه را زیر ناف خود ماساژ ملایم دهید، اما انجام این کار در دوران عادت ماهانه توصیه نمی‌شود. اگر پیش از آغاز خونریزی احساس درد می‌کنید، سه قاشق غذاخوری زرشک پلویی را در یک لیوان آب به مدت یک دقیقه جوشانده و محلول صاف شده آن را پس از ۱۰دقیقه دم کردن، میل کنید. کم خونی می تواند با این علائم همراه باشد.منابع غذایی حاوی ویتامین B6 مانند جگر، سیب زمینی، موز، عدس و اسفناج و منبع غنی ویتامین E جوانه گندم است.

مصرف سدیم را کاهش دهید. زیرا سدیم باعث حفظ آب در بدن شده که خود منجر به نفخ شکم می شود. بسیاری از غذاهای آماده دارای مقدار زیادی سدیم هستند. به عنوان مثال کنسروها، کالباس، سوسیس، زیتون شور، خیار شور و پنیر شور منابع سرشار از سدیم است. غذاهایی مانند گوجه فرنگی، خرما، موز، آناناس و آواکادو به دلیل داشتن ماده ای که در معده به سطح گیرنده های موجود متصل شده و باعث تشدید فعالیت و واکنش سرتونین در مغز می گردند توصیه می شود.

سخن پایانی:

در صورت بروز ابهاماتی در مورد “دلایل عصبانیت خانم ها در دوران قاعدگی” می توانید سوالات خود را با مشاوران برتر مرکز الو مشاوره در میان گذاشته و از راهنمایی های لازم برخوردار گردید. سایر مطالب پیشنهادی:

طریقه مصرف قرص اورژانسی (ضد بارداری) زمان و نحوه خوردن
عوارض؛ فوائد خودارضایی در زنان و دختران
زبان بدن زنان و مردان 
تفاوت و ویژگی های زنان ومردان

[contact_info title= “دلایل عصبانیت خانم ها در دوران قاعدگی”] 

شما می توانید در قسمت دیدگاه سوالات خود را با مشاوران ما درمیان بگذارید … 

 

همچنین ببینید

آزار خواهی جنسی

آزار خواهی جنسی

[contact_info title= “آزار خواهی جنسی”]  آزار خواهی جنسی، یا به اختصار “مازوخیست” عبارت است از …

دیدگاهتان را بنویسید

Your email address will not be published.