خانه / مشاوره روانشناسی / ۱۰ روش کارگشا برای جلوگیری از طلاق و جدایی
۱۰ روش کارگشا برای جلوگیری از طلاق و جدایی

۱۰ روش کارگشا برای جلوگیری از طلاق و جدایی

۱۰ روش کارگشا برای جلوگیری از طلاق و جدایی
۱۰ روش کارگشا برای جلوگیری از طلاق و جدایی

[contact_info title= “۱۰ روش کارگشا برای جلوگیری از طلاق و جدایی”] 

نهاد خانواده کوچکترین نظام اجتماعی است که ثبات و استحکام آن در ثبات جامعه تاثیر بسزایی دارد. از هم گسیختگی نهاد خانواده که غالبا در قالب طلاق پدیدار می شود ، تاثیرات نامطلوبی بر پیکره اجتماع دارد که جلوگیری از آن را با شناخت عوامل طلاق و راهکارهای پیشگیری ازآن اجتناب ناپذیر می سازد. طلاق دلایل گوناگونی دارد. این دلایل متناسب با موقعیت ، طبقه و جایگاه اجتماعی زوجین متفاوت است. شناخت عوامل موثر درشکل گیری این پدیده درکنترل و کاهش آن نقش به سزایی خواهد داشت.

در یک نگاه کلی می توان علل و عوامل طلاق را درعوامل اقتصادی ، عوامل اجتماعی مانند اختلافات فرهنگی و سطح طبقاتی و عوامل ارتباطی مانند سو ظن  ، بدبینی و عوامل شخصیتی مانند ضعف اعتقادات و عدم ثبات شخصیت و بالاخره عوامل جنسی و عاطفی خلاصه نمود که در ادامه به تشریح بیشتر این عوامل خواهیم پرداخت . “۱۰ روش کارگشا برای جلوگیری از طلاق و جدایی” را در ادامه این مطلب می توانید مطالعه نمایید.

راهکارهایی برای جلوگیری از طلاق

همسان بودن:

از شرایط مهم ازدواج ، همسان بودن است. زن و مردى مى توانند در کنار همدیگر زندگى ســعادتمندى را آغاز کنند که از نظر ظاهری و باطنی به هم شــباهت داشــته باشند.

از انتقاد مغرضانه پرهیز کنید:

اولین تکنیک ارتباطی ، حذف مکالمات انتقادی یک طرفه است. در واقع انتقاد یک طرفه بزرگترین عامل در سرد شدن روابط بین زوج‌های جوان است. انتقاد یک طرفه قطعا مورد پذیرش طرف مقابل قرار نمی‌گیرد و وی نیز در برابر سخنان انتقادآمیز حالت دفاعی می‌گیرد. بهترین روش برای انتقاد از شریک زندگی در گام اول آغاز یک محاوره دوستانه و صمیمی است ، سپس با لحنی دوستانه و به جای صحبت‌کردن یک طرفه ، جملات انتقادی را با سوال آغاز می‌کنیم.

همسر خود را درک کنید:

دومین راهبرد مکالماتی ، جلوگیری از بروز حالت دفاعی در همسر است. اکثر افراد هنگام شنیدن انتقاد حالت دفاعی پیدا می‌کنند و با بیان کردن شرایط سخت زندگی از پذیرش انتقاد طفره می‌روند. بنابراین بهترین روش ، پذیرش دو نفره اشتباهات است. بهتر است هیچ‌وقت همسر خود را مسئول تمام اشتباهات در نظر نگیرید.

تحقیر و اهانت ممنوع!

اگر شما تحت هر شرایط باور داشته باشید که از همسر خود از هر نظر برتر هستند ، متاسفانه یک اشتباه فاحش مرتکب شده‌اید. از نظر روانشناسان هیچ چیز مثل تحقیر و اهانت ، ریشه یک زندگی مشترک را نابود نمی‌کند. هرگز همسر خود را دست‌کم نگیرید ، همیشه با او از روی احترام سخن بگویید و به جایگاهش برای حفظ کانون خانواده احترام بگذارید. اگر شما همسر خود را تحقیر کنید در واقع احساس امنیت ، مهر و محبت ، احترام و دوستی را در او نابود کرده‌اید.

به جای استفاده از جملات تحقیرآمیز همیشه همسر خود را ستایش کنید و احساسات خود را با او در میان بگذارید. به جای متهم کردن او در مناقشات با گفتن جملات ساده مثل متوجهم ، دوستت دارم و متشکرم بابت… از او قدردانی کنید و به او ثابت کنید که با هم متحد هستید.

به سخنان همسر خود کاملا توجه کنید:

از دیگر عوامل مخرب در رابطه زوج‌های جوان ، عدم توجه به سخنان همسر با انجام حرکات ناشایست مثل ترک اتاق هنگام حرف زدن همسر و پشت کردن به او هنگام مکالمه است. نتایج مطالعات نشان می‌دهد که این رفتار در مردان بیشتر وجود دارد ، هرچند که زنان نیز از این رفتار ناشایست مصون نیستند. در بیشتر موارد مردان با خروج از بحث به نوعی سعی در آرام کردن خودشان دارند اما آن ها نمی‌دانند که این رفتار صرفا در همسر حس عدم توجه به او را ایجاد می‌کند.

بهترین بازخورد برای جلوگیری از اثرات منفی این حالت ، شناسایی وضعیت عصبانیت با اندازه‌گیری تعداد ضربان قلب است، اگر قلب شما در حین مکالمه به تپش افتاده است بهتر است از ادامه بحث جلوگیری کنید. زیرا در این وضعیت فرد قادر نیست که حرف‌های همسرش را به خوبی بشنود و یا پردازش کند ، بنابراین هرگز نباید در این وضعیت بحث ادامه پیدا کند.

نداشتن توقع بى جاى اطرافیان:

اطرافیان باید بدانند که نباید بدون اجازه زن و مرد جوان ، وارد حریم زندگى آن ها شوند. اگر یک مادر ، پسرش را براى مرد بودن و شوهر بودن ، درست تربیت کرده باشد ، دیگر نبایدبعد از ازدواج در زندگى او دخالت کند. پدر و مادر باید فکر کنند که پسرش بعد از ازدواج وظایف دیگرى هم دارد. همچنین زن باید فکر کند که پدر و مادر شــوهرش نهالى را بزرگ کرده و آن را به میوه دهى رسانده است و باید از او تقدیر کند.دخالت هاى بى جا در زندگى زوجین از ســوى فامیل هر دو طرف ناپســند و غلط است ؛ ولى دلسوزى هاى صادقانه و اظهارنظرهاى دلسوزانه و از سر صدق و خیرخواهى نه دو به همزنى و انتقام گیرى ، تلافى کردن و…  لازم و کارساز است و می تواند کمبود تجربه را در زندگى هاى مشترکى که تازه پاگرفته اند ، برطرف کند.

سعی کنید بهترین حالت خود باشید:

ظاهر و آراستگی یکی از بزرگ ترین و مهم ترین فاکتور های موفقیت در جلوگیری از جدایی و طلاق است. وزن تان را متعادل کنید ، سبک زندگی تان را تغییر دهید ، به لباس پوشیدن تان توجه کنید و لباس های پاره و قدیمی تان را دور بیاندازید. همیشه تصور کنید که چگونه به جداب ترین و زیباترین شکل ممکن به نظر خواهید رسید. اگر تصور کردن برای درک این موضوع کافی نیست ، به افرادی که لباس های جذاب و زیبا می پوشند نگاه کرده و از آن ها تقلید کنید. سپس می توانید متوجه شوید که استایل جدیدتان چه تغییراتی در زندگی ایجاد می کند.

توجه به مسائل جنسی و زناشویی:

تعداد زیادی از زوج ها به دلیل نارضایتی هایی که در تخت خواب پیش می آید ؛ به مشکلات بزرگ تری می رسند. متاسفانه ناآگاهی های افراد در چگونگی رابطه زناشویی ؛ استفاده از سایت های غیرمجاز ؛ انتظارات بیجا ؛ حیای بیش از حد و مواردی از این قبیل به طلاق می رسند. این در صورتی است که تنها یک مشاوره روابط زناشویی می تواند وضعیت را به وضعیت سفید و به سمت بهبود سوق دهد که مسلما از مهمترین راهکارهایی است که در مقاله “۱۰ روش کارگشا برای جلوگیری از طلاق و جدایی” می توانیم عنوان نماییم.

سرگرمی های مشترک پیدا کنید:

به جای زمان هایی که می نشینید و غصه زندگی نداشته تان را می خورید ؛ به زندگی رویایی که می توانید بسازید فکر کنید. به دنبال بازی ها و سرگرمی هایی که می توانید ایجاد کنید ، بگردید و فضای متشنج رابطه تان را آرام کنید. آرامش یافتن در این وضعیت می تواند به پیوند خوردن دوباره قلب به شدت کمک کند.

به همسر خود وفادار بمانید:

ممکن است شما وسوسه شوید که با فردی غیر از همسر خود که به شما محبت کرده و توجه دارد وارد رابطه‌ای گسترده شوید اما به یاد داشته باشید که نمی‌توانید همسر خود را طرد کنید ، زیرا او خانواده شما است. نقض پیمان ازدواج ممکن است شما را به سمت طلاق سوق دهید و در نهایت شما احساس گناه پیدا کنید. وضعیت‌ها و افرادی را ممکن است باعث شوند که شما خیانت کنید شناسایی کرده و از قرار گرفتن در معرض آن ها خودداری کنید.

بر ویژگی‌های خوب همسر خود تمرکز کنید:

به اولین روزهای آشنایی با همسرتان و عاشق شدن خود فکر کنید. یادآوری لحظات شاد و لذت‌بخش گذشته به شما در بهتر دیدن قسمت‌های خوب کمک می‌کند. اگر شما به جای پرداختن به جنبه‌های مثبت همسر خود به طور مستمر بر جنبه‌های بد ، عیوب و نقص‌های وی تمرکز کنید ، شما آن ها را در تعادل نخواهید دید.

درآمد و شغل:

درآمد کم و ناامنی شغلی با رضایتمندی زناشویی پایین همراه است. هنگامی که زوجـین دائمـا دربـاره پـول نگرانـی داشته باشند ، رضایتمندی زناشویی پایین خواهد بود. به همین منوال ، هر قدر در سطوح قشربندی اجتمـاعی پـایین تر بیاییم ، میزان طلاق رو به افزایش می گذارد ولی بالعکس ، میزان طلاق در بین گروه های دارای منزلت حرفه ای وفنی ، کمتر است. از طرف دیگر بیکاری نیز یکی از عوامل پیش بینی کننده طلاق است. در عین حـال ، رضـایتمندی شغلی به ویژه برای شوهرها ، با خشنودی زناشویی رابطه دارد و بنابراین شغل تاثیر بسزایی در غنی سازی رابطه خواهد داشت.

مشاوره طلاق

طلاق یکی از معضلاتی است که حجم بسیار زیادی از پرونده های مطرح شده در محاکم قضایی را به خود اختصاص داده است. این در حالی ­است که بسیاری از مشکلات ایجاد شده بین زوجین با انجام مشاوره با متخصصین قابل حل می باشد. پیچیدگی های زندگی نوین موجب شده سطح سلامت روان در جامعه امروز کاهش یافته و نیاز به مشاوره برای ارتقای سلامت روان امروز امری اجتناب ناپذیر است. اجباری‌شدن مراجعه به مراکز مشاوره در طلاق توافقی پیش از ارایه حکم در دادگاه‌های خانواده ، ازجمله مواردی است که در قانون حمایت خانواده مورد تصریح قرار گرفته و در بیشتر دادگاه‌های خانواده در سطح کشور اجرا می‌شود.

روند افزایش طلاق در کشور ما طی سال‌های اخیر سیر صعودی داشته و هر ساله آمار نگران‌کننده‌ای از میزان طلاق در کشور منتشر می‌شود. به همین دلیل ، در سال‌های اخیر طرح‌های مختلفی از سوی مسئولان دستگاه‌های مرتبط برای مهار روند فزآینده طلاق ارائه شده است که بسیاری از این طرح‌ها به ارایه خدمات مشاوره قبل و بعد از ازدواج اشاره دارند.

شما نیز می تواند در صورت لزوم برای دریافت مشاوره روابط زناشویی و کسب راهنمایی های بیشتر در مورد “۱۰ روش کارگشا برای جلوگیری از طلاق و جدایی” با مرکز مشاوره الو مشاوره در تماس باشید.

روابط زناشویی موفق
روابط زناشویی در دوران نامزدی و عقد
مهارت های زندگی ؛ انواع و اهمیت آن
علت اصلی طلاق در بین زوج های ایرانی چیست؟

[contact_info title= “۱۰ روش کارگشا برای جلوگیری از طلاق و جدایی”] 

شما می توانید در قسمت دیدگاه سوالات خود را با مشاوران ما درمیان بگذارید … 

همچنین ببینید

آزار خواهی جنسی

آزار خواهی جنسی

[contact_info title= “آزار خواهی جنسی”]  آزار خواهی جنسی، یا به اختصار “مازوخیست” عبارت است از …

دیدگاهتان را بنویسید

Your email address will not be published.