خانه / اعتیاد و ترک اعتیاد / بهترین و سریع ترین روش ترک متادون چیست؟
بهترین و سریع ترین روش ترک متادون چیست؟

بهترین و سریع ترین روش ترک متادون چیست؟

بهترین و سریع ترین روش ترک متادون چیست؟
بهترین و سریع ترین روش ترک متادون چیست؟

[contact_info title= “بهترین و سریع ترین روش ترک متادون چیست؟”] 

متادون گاهی توسط پزشک برای تسکین درد مزمن تجویز می‌شود ، اما برخی معتادین برای ترک مواد مخدر همچون هروئین نیز به آن پناه می‌برند. برای اکثر معتادان ، درمان طولانی مدت با متادون برای جلوگیری از بازگشت به سمت هروئین لازم است. بعد از این مدت طولانی بیشتر افراد به دنبال راهی برای ترک متادون بدون درد هستند تا بتوانند بدون نیاز به متادون به زندگی خود ادامه دهند. در واقع متادون یک داروی مخدر صنعتی به شمار می رود که سو مصرف آن می‌تواند اعتیاد آور باشد.

ترک متادون با مشکلاتی همچون بی‌خوابی ، بدن‌درد ، سرگیجه و … همراه است. ترک یک باره و غیر اصولی متادون توسط افرادی که دوز بالای آن را مصرف می‌کنند یا دو تا سه بار در روز مصرف متادون دارند خطرناک بوده و احتمال مرگ را به همراه خواهد داشت. در صورت تمایل می توانید برای دریافت مشاوره در مورد “بهترین و سریع ترین روش ترک متادون چیست؟” با مرکز الو مشاوره در ارتباط باشید.

متادون چیست و موارد مصرف متادون چگونه است؟

متادون دارویی است که به دلیل خاصیت ضد درد و تاثیرات مشابه با مخدرها برای ترک اعتیاد به بسیاری از مواد مخدر مانند هروئین و مورفین مورد استفاده قرار می‌گیرد. مدت تاثیر متادون به صورت میانگین بین ۲۴ تا ۷۴ ساعت است اما با توجه به سوخت و ساز بدن افراد می‌تواند متفاوت باشد. به همین دلیل برای درمان هروئین که مدت تاثیر آن ۲ تا ۳ ساعت است ، به کار می‌رود.

متادون به دلیل تاثیرات مشابهی که با مخدرها دارد ، حتما باید با احتیاط مصرف شود. زیرا مصرف غیر اصولی این دارو ، بدون تجویز پزشک یا بدون توجه به دستورات پزشک نه تنها کمکی به ترک اعتیاد نمی‌کند بلکه خود تبدیل به ماده‌ای می‌شود که مورد سو مصرف قرار گرفته و علائم اعتیادی جدیدی را ایجاد می‌کند.

متادون برای چه کسانی تجویز می‌شود؟

قرص و شربت متادون برای درمان وابستگی به مخدرهایی نظیر هروئین ، تریاک ، مورفین ، شیره و … توسط پزشک تجویز می‌شود. این افراد تحت نظارت پزشک باید متادون را به طور منظم دریافت کنند ، تا از بروز علائم ترک جلوگیری شود.

علائم ترک اعتیاد به متادون

علائم ترک متادون با تاخیر و ۴-۳ روز پس از قطع مصرف شروع شده و در روز ششم به اوج می‌رسد و معمولا پس از ۳-۲ هفته برطرف می‌شود. افرادی که متادون مصرف می‌کنند، قطعا نسبت به بعضی از اثرات آن تحمل پیدا کرده و در صورتی که این دارو را به شکل منظم دریافت نکنند یا مصرف آن را ناگهانی قطع کنند، با علائم جسمانی و روانی ناخوش رو به رو می‌شوند.

عوارض جسمی ترک متادون:

عوارض جسمی ترک غیر اصولی متادون علائمی نظیر اختلالات خواب و بی‌خوابی، بدن درد به خصوص پا درد، سرگیجه، تهوع، استفراغ، اختلالات جنسی و کاهش آن، کاهش فشار خون، بی‌اشتهایی، ضعف، خارش اختلال در دید را شامل می‌شود.

عوارض روحی و روانی ترک متادون:

عوارض روحی و روانی ترک غیر اصولی به شکل بی‌قراری و علائم افسردگی در بعضی موارد اقدام به خود کشی، اضطراب، هیجان و احساس نارضایتی دیده شده است.

مراحل ترک اعتیاد به متادون

  • تصمیم‌گیری و ایجاد انگیزه ترک
  • تعیین چگونگی روش ترک با استفاده از مشورت پزشک و روانشناس متخصص در این زمینه
  • آشنایی با مشکلات و چالش‌های ترک
  • دریافت یک برنامه درمانی مناسب برای کاهش تدریجی دارو
  • استفاده از خدمات روان درمانی
  • شرکت در برنامه‌های پیشگیری و گروه درمانی از بازگشت

نکات کلیدی ترک متادون

برای ترک متادون استفاده از متادون را به تدریج کاهش دهید. دو روش رایج برای این کار استفاده می‌شود:

  • کاهش میزان متادون مورد استفاده جایگزینی بوپرنورفین به جای متادون. شواهد نشان می‌دهد که درمان طولانی مدت با بوپرنورفین همراه با گروه‌های مشاوره و پشتیبانی، بیشترین میزان موفقیت را در ترک قرص متادون بدون درد دارد.
  • داروهای سم زدایی سریع مانند نالترکسون می‌توانند علائم ترک اعتیاد را به ۳-۲ روز کاهش دهند، اما هیچ سندی در رابطه با جواب دهی این محصولات در دراز مدت وجود ندارد.
  • از سم زدایی سریع تحت بیهوشی اجتناب کنید. زیرا این کار نتایج دراز مدت مثبتی ندارد و خطر مرگ ناشی از آب آوردن ریه‌ها را به دنبال دارد.
  • اغلب داروی کلونیدین به کاهش علائم ترک و ترک متادون کمک می کند.
  • مشاوره به صورت گروهی یا به همراه خانواده فرد بسیار موثرتر از زمانی است که بیمار تنهایی به مشاور مراجعه می کند.

داروهایی برای کاهش علائم ترک متادون

  • کلونیدین در طول سم زدایی به اندازه بوپرنورفین موثر نیست، اما در کاهش علائمی مانند اضطراب، تحریک، درد عضلانی، عرق کردن، آبریزش بینی و گرفتگی مفصلی مفید است که این علائم ممکن است تا هشت ماه طول بکشد.
  • لوفکسیدین یک داروی ترک متادون با مصرف مشابه است و می‌تواند علایم ترک متادون را با عوارض جانبی کمتری کاهش دهد.
  • ترازودون، زالپلون یا زولپیدم برای کاهش بی خوابی
  • ترازودون نیز یک داروی ضد افسردگی است که سطح سروتونین را تنظیم می‌کند و در نتیجه به داشتن خواب بیشتر کمک می‌کند.
  • پروکلرپرازین یا اندانسترون را برای رفع حالت تهوع

بهترین روش ترک متادون

همانطور که گفتیم برای ترک اعتیاد به متادون روش‌های گوناگونی وجود دارد. در مورد اینکه “بهترین و سریع ترین روش ترک متادون چیست؟” می توان گفت بهترین روش کاهش تدریجی دوز مصرفی و در نهایت کاهش میزان مصرف آن در طول روز است. این روش بر اساس میزان مصرف شما و درگیری بدنتان برنامه‌ریزی می‌شود؛ به طور مثال در صورتی که مصرف‌تان روزانه ۱۰۰۰ سی سی است می‌توانید زیر نظر پزشک آن را به ۳ الی ۴ وعده ۲۵۰ سی سی برسانید و به مرور آن را کاهش دهید تا نهایتا بتوانید به طورکامل آن را قطع کنید.

مدت زمان ترک اعتیاد به متادون

همان طور که ذکر شد ترک ناگهانی متادون خطرناک است و با توجه به مطالعات انجام شده در بازه زمانی طولانی مدت نتیجه بهتری می‌توان گرفت. طول درمان بسته به دوز مصرفی و شرایط فیزیکی فرد به صورت نسبی توسط پزشک تعیین می‌شود. افراد با سابقه مصرف دوز بالا و طولانی مدت بین ۱ تا ۲ سال و برخی دیگر حتی در ۱تا ۲ ماه هم نتیجه دلخواه را در ترک متادون به دست آورند.

سخن پایانی:

ترک غیر اصولی متادون عوارض شدید و جبران ناپذیری دارد و ترک متادون بسته به دوز مصرفی ، مدت زمان مصرف ، نیاز به آزمایشات و برسی های گوناگونی دارد که بهتر است تمامی مراحل تحت نظر متخصصین درمان اعتیاد انجام شود، ما درمرکز روانشناسی الو مشاوره با همکاری روانشناسان ترک اعتیاد ، آماده همراهی شما در زمینه ترک اعتیاد به متادون و سایر مواد مواد اعتیاد آورخواهیم بود. همچنین می توانید برای دریافت پاسخ سوالات خود در مورد “بهترین و سریع ترین روش ترک متادون چیست؟” با ما در ارتباط باشید.

[contact_info title= “بهترین و سریع ترین روش ترک متادون چیست؟”] 

شما می توانید در قسمت دیدگاه سوالات خود را با مشاوران ما درمیان بگذارید … 

همچنین ببینید

کیت تست اعتیاد | قیمت و نحوه استفاده از کیت اعتیاد

کیت تست اعتیاد | قیمت و نحوه استفاده از کیت اعتیاد

[contact_info title= “کیت تست اعتیاد | قیمت و نحوه استفاده از کیت اعتیاد”]  از آنجایی …

۲ نظر

  1. با سلام. واقعا علم پزشکی کی یک خبر خوش میتواند به خانواده ها بدهد که دارویی توسط دانشمندان ایرانی کشف شده که مثلا. دردهای ناشی از ترک اعتیاد که یکی از سخت ترین دردهای بدن میباشد را کشف کردن. واقعا نداریم چنین دارویی. فقط راههای گوناگون وجود دارد. که در همه راه ها درد رو باید تجربه کرد

دیدگاهتان را بنویسید

Your email address will not be published.