خانه / مشاوره روانشناسی / چند نکته طلایی جهت افزایش انگیزه درس خواندن
چند نکته طلایی جهت افزایش انگیزه درس خواندن

چند نکته طلایی جهت افزایش انگیزه درس خواندن

چند نکته طلایی جهت افزایش انگیزه درس خواندن

[contact_info title= “چند نکته طلایی جهت افزایش انگیزه درس خواندن”] 

پذیرفته شدن در کنکور و راهیابی به یک دانشگاه خوب در رشته مورد علاقه، هدف نهایی اکثر دانش‌آموزان از درس خواندن در مدرسه است اما آمادگی برای کنکور معمولا یک فرآیند طولانی است که در طول راه روندی فرسایشی به خود می‌گیرد و منجر به خستگی دانش‌آموزان شده و ممکن است حتی حس رقابت آن‌ها را نیز تحت تاثیر قرار دهد. از این رو، نکته‌ای که به اندازه درس خواندن، تلاش کردن و استفاده از منابع درسی و مدرسان سطح بالا اهمیت دارد، حفظ انگیزه برای درس خواندن کنکور در طول این مسیر طولانی است. 

انگیزه محرک افراد برای انجام دادن هر کاری است. اگر می‌خواهید رتبه مورد علاقه خود را در کنکور کسب کنید باید اهداف خود را با دقت مشخص کنید تا انگیزه بیشتری برای تلاش کردن پیدا کنید. اگر زمان درس خواندن مدت‌ها به کلمات خیره می‌شوید و چیزی نمی‌خوانید، دچار خواب‌آلودگی می‌شوید و احساس می‌کنید حوصله‌ای برای درس خواندن ندارید؛ یعنی انگیزه کافی برای درس خواندن و موفقیت ندارید. اگر می‌خواهید انگیزه خود را تقویت کنید، به نکاتی که در این مقاله در مورد “چند نکته طلایی جهت افزایش انگیزه درس خواندن می‌پردازیم توجه کنید.

انگیزه چیست؟

این انگیزه است که کنترل رفتارها و افکار شما را در دست دارد و آن ها را در جهت معینی پیش می‌برد. در واقع انگیزه، نیرویی است که ما را به سمت انجام کارهایمان سوق می‌دهد و بزرگترین هل دهنده ما به سمت موفقیت است. اگر بخواهم ساده تر توضیح دهم می‌توانم بگویم انگیزه برای انسان مانند سوخت برای خودرو است. همان طور که خودرو بدون سوخت و بنزین کار نمی‌کند و هیچ حرکتی ندارد اگر چه تمام شرایط دیگر را دارا باشد، انسان هم بدون انگیزه هرگز نمی‌تواند به سمت انجام هیچ کاری روانه شود و به موفقیتی در زندگی برسد.

چند نکته طلایی جهت با انگیزه درس خواندن

یک برنامه‌ی درسی برای خودتان تنطیم کنید و مطالعه خود را به تعویق نیندازید:

به ‌جای اینکه به‌طور مبهم بگویید باید این هفته درس بخوانم به ‌طور مشخص برای خود برنامه‌ریزی کنید. برنامه‌ریزی می‌تواند تا حد زیادی مشکل ضعف اراده‌ شما را برطرف کند. درس‌ها را برای دقیقه‌ی آخر نگذارید تا مجبور شوید در یک شب ۱۰۰ صفحه برای امتحان بخوانید. مثلا اگر سه‌شنبه امتحان دارید، کم‌کم از چند روز قبل درس خود را بخوانید. با این روش نگرانی شما برای امتحان هم کاهش خواهد یافت.

مکانی آرام پیدا کنید که تمرکز شما را بر هم نزند:

این مکان می‌تواند کتابخانه، کافه یا اتاقی در خانه‌تان باشد. عامل ضروری این است که این مکان‌ها از سر و صدا و عوامل برهم زننده‌ تمرکز خالی باشند. جاهایی که احتمال دارد دوستان‌تان بیایند را انتخاب نکنید.

نور کافی ضروری است:

درس خواندن در اتاق تاریک خوب نیست. در شب چراغ‌ها را روشن کنید و در روز پرده‌ها را کنار بکشید و کمی هم پنجره را باز بگذارید. افراد در محیط ساکت، روشن‌ و سرشار از اکسیژن بهتر درس می‌خوانند و تمرکز می‌کنند.

وسایل درس خواندن را مهیا کنید:

حتما وسایلی که برای درس خواندن نیاز دارید، آماده کنید. این وسایل می‌تواند شامل کاغذ، خودکار، مداد، ماژیک شبرنگ و… باشد. بستگی به خودتان دارد که برای درس خواندن به چه ابزاری نیاز دارید. اگر ابزار موردنیازتان را قبل از شروع آماده نکنید، باید حین درس خواندن این کار را انجام دهید و تمرکزتان برهم می‌خورد.

مقداری آب و تنقلات کنار خود بگذارید:

وقتی که بدن انسان سیراب باشد، کارایی‌اش افزایش می‌یابد. بنابراین مقداری آب در کنار خود داشته باشید. در بین درس خواندن گاهی آب مصرف کنید تا آب بدن‌تان تأمین شود. همچنین مقداری تنقلات سالم مانند آجیل و میوه هم کنار خود بگذارید. این‌گونه انرژی از دست رفته‌ی خود را جبران کنید.

برای تأمین انرژی از فست‌فود و شیرینی استفاده نکنید. خوراکی‌هایی مانند پیتزا، همبرگر، کیک و شیرینی را مصرف نکنید. این مواد انرژی شما را برای مدت کمی بالا نگه می‌دارند و کم‌کم باعث احساس خواب‌آلودگی در شما می‌شوند.

 لباس راحت بپوشید:

لباس راحت و مناسب بپوشید. سعی کنید لباس‌تان چیزی نداشته باشد که حواس‌تان را پرت کند. عوامل بسیار کوچک هم می‌تواند تمرکزتان را برهم بزند. مثلا اگر شلوارتان گشاد باشد و دائماً بخواهید آن را بالا بکشید. اگر موهای بلندی دارید، موهای خود را ببندید تا جلوی چشمتان نیاید.

تلفن همراه خود را روی حالت سکوت بگذارید:

زمان درس خواندن، زمان مناسبی برای صحبت کردن با دوست و فامیل نیست. اگر ممکن است فرد خاصی نگران‌تان شود، از قبل به او بگویید که در این زمان مشغول درس خواندن خواهید بود و صدای گوشی را نمی‌شنوید. بنابراین هنگام درس خواندن گوشی خود را بر روی حالت سکوت بگذارید و آن را دور از دسترس خود قرار دهید. اگر تلفن همراه کنارتان باشد احتمال دارد مرتب آن را چک کنید.

اهداف واقعی برای درس خواندن خود مشخص کنید:

به‌جای اهداف کلی و مبهم، اهداف مشخص و دست‌یافتنی برای خود تعیین کنید. مثلا به‌جای اینکه بگویید باید ریاضی خود را قوی کنم هدف مشخصی در خواندن ریاضی تعریف کنید. مثلا بگویید می‌خواهم رسم نمودار تابع درجه‌ دوم را یاد بگیرم. با این روش در پایان زمان مطالعه دقیقا می‌دانید چه بخشی را مطالعه کرده‌اید و چه دستاوردی داشته‌اید.

زمانی که به هدفی رسیدید، به خود جایزه بدهید:

زمانی که که به هدف معینی رسیدید، به خود جایزه بدهید. اگر هدفی که به آن رسیدید هدف نهایی نبود و باید باز به درس‌ خواندتان ادامه دهید، می‌توانید کمی راه بروید، چیزی بخورید یا به آهنگ دلخواه‌تان گوش بدهید. اگر با رسیدن به هدف‌تان درس خواندن‌تان هم تمام می‌شود، آزادید هر کاری که دوست دارید انجام دهید. می‌توانید بازی کنید، با دوستان‌تان صحبت کنید یا فیلم ببینید.

اگر تصمیم دارید با استراحتی کوتاه به خود پاداش بدهید، فراموش نکنید که هنوز درس شما باقی مانده است. پس از سپری شدن زمان مشخص به درس خود ادامه دهید. به صدای توی سرتان گوش ندهید که از شما می‌خواهد بیشتر استراحت کنید.

روش درس خواندن را با موضوع مطالعه تطبیق دهید:

موضوعاتی مانند ریاضی به تمرین و حل مسئله‌ زیاد نیاز دارند. در علوم انسانی مثل تاریخ و ادبیات بیشتر بر پیوند اطلاعات و به خاطر سپردن نکاتی مثل تاریخ‌ها و عبارات تکیه می‌شود.
هر کاری می‌کنید فقط یک جزوه‌ تکراری را دوباره‌ و دوباره‌ نخوانید! برای یادگیری بهتر همان‌قدر که مرور آموخته‌ها مهم است، استنتاج مفاهیم هم اهمیت دارد. سعی کنید مفهوم کلی آموخته‌های‌تان را درک کنید.

نکات تکمیلی برای یک مطالعه با انگیزه

  • مرتب و منظم باشید. میز تحریر خود را تمیز و مرتب نگه دارید. کیف خود را از کاغذهایی که به آن نیاز ندارید، خالی کنید.
  • اگر فرد خیال‌پردازی هستید، در زمان درس از فکر کردن به هر چیزی غیر از درس خودداری کنید. به این فکر کنید که اگر امروز درس خود را نخوانید، در آینده با افزایش مطالب کار برای‌تان سخت خواهد شد.
  • حتما در طول کلاس مطالب مهم را یادداشت کنید. این مطالب برای انجام تکالیف، پروژه‌ها و امتحانات مفید خواهند بود.
  • اگر نیاز به کمک دارید، از معلم خود کمک بخواهید. از سؤال کردن نترسید.
  • خواب کافی برای یادگیری مطالب ضروری است. خواب کمک می‌کند تا مغز اطلاعات را ذخیره نماید. به این منظور باید هر شب حداقل ۸ ساعت بخوابید.
  •  اراده‌ای قوی داشته باشید و اجازه ندهید حواس‌تان پرت شود. اگر سروصدا شما را اذیت می‌کند، پنبه‌ای در گوش‌تان بگذارید. اگر کسی باعث حواس‌پرتی شما می‌شود، روی خود را از او برگردانید.
  • درس را به تعویق نیندازید. یادتان باشد اگر امروز وقت خود را به درس اختصاص بدهید، در آینده وقت بیشتر و خیالی آسوده‌تر خواهید داشت.
  • به نتایج بلندمدت درس خواندن فکر کنید مثلا اگر بخواهید دکتر، مهندس یا… شوید.
  • به دوستان باهوش خود نگاه کنید. از آن ها یاد بگیرید. مانند آن ها درس بخوانید و در کلاس حضور پیدا کنید.
  • اگر به راحتی با چیزهای اطراف حواس‌تان پرت می‌شود، روی‌ خود را به‌سمت دیوار بکنید و درس بخوانید.
  • اگر درس خواندن همراه دوستان باعث می‌شود بهتر درس بخوانید، همین کار را انجام دهید.
  • در حین درس خواندن به موسیقی گوش ندهید. این کار تمرکزتان را از بین می‌برد.
مشاوران تحصیلی مرکز الو مشاوره در هر زمان که نیاز داشته باشید می توانند شما را در مورد معرفی “چند نکته طلایی جهت افزایش انگیزه درس خواندن” راهنمایی نموده و سوالات شما را در مورد نحوه صحیح مطالعه پاسخگو باشند. سایر مطالب پیشنهادی:
تاثیر موسیقی بر سلامت روان
تاثیر مطالعه و کتابخوانی بر سلامت روان
قانون جذب چیست؟
چگونه آرامش داشته باشیم

[contact_info title= “چند نکته طلایی جهت افزایش انگیزه درس خواندن”] 

شما می توانید در قسمت دیدگاه سوالات خود را با مشاوران ما درمیان بگذارید ..

همچنین ببینید

آزار خواهی جنسی

آزار خواهی جنسی

[contact_info title= “آزار خواهی جنسی”]  آزار خواهی جنسی، یا به اختصار “مازوخیست” عبارت است از …

دیدگاهتان را بنویسید

Your email address will not be published.