خانه / بازار کار / بازار کار رشته مهندسی انرژی
بازار کار رشته مهندسی انرژی

بازار کار رشته مهندسی انرژی

بازار کار رشته مهندسی انرژی

[contact_info title= “بازار کار رشته مهندسی انرژی”] 

رشته مهندسی انرژی مجموعه ای برای طراحی توسعه مدیریت و بهره برداری از سیستم های استخراج تبدیل انتقال توزیع و مصرف انرژی است. این رشته با توجه به افزایش قیمت حامل های انرژی و ضرورت تربیت نیروی متخصص در زمینه های مختلف در دانشگاه ها و مراکز تحقیقاتی آغاز شد. همچون اکثر رشته های مهندسی این رشته نیز بر پایه ی دروس ریاضی و فیزیک استوار است که با مقایسه واحد های ارائه شده در این رشته می توان فهمید که بیشرین مطابقت را با رشته های مهندسی مکانیک و مهندسی شیمی دارد. در ادامه این مطلب شما را بیشتر با بازار کار رشته مهندسی انرژی آشنا خواهیم کرد.

این رشته مناسب چه کسانی است؟ 

باتوجه به این که رشته مهندسی انرژی در کشور ما رشته جدید و نوپایی است ، امکان پیشرفت بسیار زیادی در خصوص بازار کار رشته مهندسی انرژی وجود خواهد داشت. این رشته برای تمام کسانی که به نوآوری و ایجاد تحول علاقمند هستند مناسب است. افرادی که وارد مهندسی انرژی می شوند باید خلاقیت کافی داشته باشند تا بتوانند میان مسائل و مطالب مختلف مربوط به انرژی و مهندسی آن ارتباط برقرار کنند زیرا مهم ترین عامل موفقیت در این رشته ایجاد ارتباط  بین انرژی ها و ابزار موجود و  کشف انرژی و ابزار جدید می باشد.

معرفی گرایش های رشته مهندسی انرژی

سیستم‌های انرژی

در این زمینه پژوهشی ، دانشجویان با فراگیری تکنیک‌ های شبیه ‌سازی سیستم‌ های ترکیبی مانند سیستم‌ های ترکیبی تولید حرارت و قدرت یا تولید هم‌ زمان و … با هدف ارزیابی جایگاه حامل‌های انرژی ، گامی تخصصی در جهت بررسی سیستم‌ ها از دیدگاه مهندسی انرژی بر می‌دارند. علاوه بر این مشکلات بخش انرژی با دیدگاه سنجش فنی و اقتصادی پروژه‌ ها ، گام بعدی و تکمیلی این تحقیقات خواهد بود. همچنین در این گرایش ، به کمک قوانین اساسی علوم مکانیک ، ترمودینامیک و برق قدرت به عنوان مبنای مدلسازی اولیه جهت تراز انرژی سیستم‌ ها ، جهت‌گیری فناوری‌ های فعلی را به سوی بهینه‌ سازی و حداقل کردن مصرف انرژی می‌برد و همچنین می‌تواند در مدیریت کلان بخش انرژی ، تصمیم‌گیری نهاد و سازمان‌ های مربوطه ، دیدگاه‌ های تلفیقی برنامه‌ریزی در صنایع و بخش‌ های انرژی شامل وزارت نفت و وزارت نیرو کارایی داشته باشد و مدیریت برنامه‌ریزی کشور را با در نظر گرفتن مسائل فنی مرتبط با فرایند انرژی یاری دهد.

فناوری‌های انرژی

در این زمینه پژوهشی ، روش‌ های مختلف طراحی مفهومی سیستم‌ های تبدیل انرژی پیشرفته ، سیستم‌ های تولید هم‌ زمان برق و حرارت و برودت و همچنین قابلیت انواع سیستم‌ های انرژی‌ های تجدید پذیر با کمک ابزارهای تحلیلی متفاوت نظیر مدل‌ های برنامه‌ریزی ریاضی ، مدل‌سازی دینامیک سیالات محاسباتی و انجام آزمایش‌ های تجربی مورد بررسی قرار خواهد گرفت.

انرژی و محیط زیست

در این زمینه نیز ارتباط متقابل انرژی و محیط زیست به کمک ابزار های تحلیلی نظیر معادلات دینامیک سیالات ، معادلات انتقال جرم و حرارت با در نظر گرفتن تاثیر مسائل اقتصادی مورد بررسی و تجزیه و تحلیل قرار خواهد گرفت. همچنین دانشجویان می‌توانند با مطالعه و بررسی روش‌ های بازیافت انرژی از ضایعات و پسماندها با توجه به مسائل زیست ‌محیطی در حفظ و حراست از محیط زیست و کاهش آلودگی‌ های زیست‌محیطی نقش مهمی ایفا کنند. قوانین و مقررات زیست‌محیطی ، تجارت کردن ، بهینه‌سازی مصرف آب و حفظ منابع آبی ، تصفیه و استفاده از پساب‌ های صنعتی ، سیاست‌گذاری ساختاری و در نهایت اعمال استاندارد های زیست‌محیطی نیز از جمله مواردی می‌باشند که در این زمینه پژوهشی در نظر گرفته می‌شود.

 بازار کار رشته مهندسی انرژی

فرصت های شغلی برای دانش آموختگان این دوره می‌تواند در دو بخش خلاصه شود:

بخش دولتی

وزارت نفت ،  وزارت نیرو ، شرکت ملی نفت ایران ، شرکت بهینه سازی مصرف سوخت ، سازمان انرژی های نو ایران ، سازمان بهره وری انرژی ، سازمان حفاظت محیط زیست ، سازمان انرژی اتمی ایران ، مؤسسه مطالعات بین‌المللی انرژی ، وزارت صنعت معدن و وزارت ، توانیر و شرکت‌ های برق منطقه‌ ای ، وزارت راه و شهرسازی.

بخش خصوصی

شرکت‌ های توسعه نیروگاه‌ ها ، شرکت‌ های خدمات انرژی ، شرکت‌ های مهندسی انرژی صنایع نیروگاهی ، شرکت‌ های طراحی سیستم‌ های بهینه‌ سازی مصرف انرژی در صنایع و ساختمان ، طراحی سیستم‌ های انرژی‌ های تجدیدپذیر (توربین‌ های بادی ، سیستم‌ های حرارتی و…)

توانایی های مورد نیاز رشته مهندسی انرژی

  • قوی بودن در دو درس ریاضی و فیزیک
  • آشنایی به زبان انگلیسی
  • علاقه فراوان به نوآوری و زمینه های مربوط به انرژی

وضعیت ادامه تحصیل در رشته مهندسی انرژی

امکان ادامه تحصیل در رشته مهندسی انرژی تا مقطع دکتری وجود خواهد داشت. لیکن تحصیل در مقاطع بالاتر نیازمند علاقه و توانمندی افراد می باشد که می توانند مهارت و دانش خود را تقویت نموده و به ارتقای شغلی دست پیدا کنند. برای آگاهی از آخرین رتبه قبولی رشته مهندسی انرژی نیز می توانید به لینک مربوطه مراجعه نمایید. در جدول زیر لیست دانشگاه های ارائه دهنده رشته مهندسی انرژی را برای شما عزیزان فراهم نموده ایم:

دانشگاه

دانشگاه صنعتی امیرکبیر – تهرانمرکز آموزش عالی لامرد موسسه غیر انتفاعی نبی اکرم (ص) – تبریزموسسه غیر انتفاعی جامی – نجف آباد ، استان اصفهان
دانشگاه صنعتی قمموسسه غیر انتفاعی جهاد دانشگاهی – اصفهان موسسه غیر انتفاعی سینا – کاشانموسسه غیر انتفاعی صنعتی فولاد – فولادشهر اصفهان
دانشگاه صنعتی قوچان موسسه غیر انتفاعی ارشاد – دماونددانشگاه غیر انتفاعی صنعتی سجاد – مشهدموسسه غیر انتفاعی اسرار – مشهد
موسسه غیر انتفاعی پاسارگاد – شیرازموسسه غیر انتفاعی پویا – یاسوجموسسه غیر انتفاعی فخرالدین اسعد گرگانی – گرگاندانشگاه غیر انتفاعی علامه محدث نوری – نور ، استان مازندران
موسسه غیر انتفاعی احرار – رشتموسسه غیر انتفاعی گیل – رودبارموسسه غیر انتفاعی هدف – ساریموسسه غیر انتفاعی انرژی – ساوه

در صورت علاقه مندی می توانید با مراجعه به مطالب زیر نسبت به بازار کار سایر رشته ها نیز اطلاعاتی کسب نموده و یا با کارشناسان ما در مرکز الو مشاوره در تماس باشید:

جهت اطلاع از بازار کار رشته های مختلف مطالعه مقالات زیر پیشنهاد می گردد:
 
بازار کار رشته مهندسی هوافضا
بازار کار رشته مهندسی مکانیک
بازار کار رشته آمار
بازار کار رشته دندانپزشکی
بازار کار رشته مهندسی عمران

[banner]

[contact_info title= “بازار کار رشته مهندسی انرژی”] 

شما می توانید در قسمت دیدگاه سوالات خود را با مشاوران ما درمیان بگذارید … 

همچنین ببینید

بازار کار رشته جغرافیا

بازار کار رشته جغرافیا

[contact_info title= “بازار کار رشته جغرافیا”]  با شنیدن واژه‌ جغرافیا،  تصوری که به ذهن  خطور …

دیدگاهتان را بنویسید

Your email address will not be published.