خانه / انتخاب رشته / انتخاب رشته کنکور تجربی
انتخاب رشته کنکور تجربی
انتخاب رشته کنکور تجربی

انتخاب رشته کنکور تجربی

انتخاب رشته کنکور تجربی
انتخاب رشته کنکور تجربی

[contact_info title= “انتخاب رشته کنکور تجربی”] 

ورود به دانشگاه همراه با یکی از مهم‌ترین تصمیمات زندگی یعنی انتخاب رشته است در هر یک از گروه های آزمایشی کنکور سراسری چند رشته خاص و پرطرفدار وجود دارد که بیشتر داوطلبان در پی قبولی در این رشته ها هستند . برای مثال در گروه آزمایشی علوم تجربی ، رشته های پزشکی  ، پیراپزشکی و یا در گروه آزمایشی ریاضی رشته های مکانیک ، مهندسی صنایع و سایر رشته های مهندسی ، جزء رشته های پر طرفدار محسوب می شوند. 

هرساله بیش از یک میلیون داوطلب، برای رقم زدن سرنوشت تحصیلی خود در کنکور سراسری شرکت می کند. کلیه داوطلبانی که تمایل به شرکت در کنکور سراسری را دارند می بایست مطابق رشته آزمون خود (ریاضی، تجربی، انسانی، زبان و هنر) نسبت به انتخاب رشته اقدام نمایند که البته لازم به ذکر می باشد داوطلب مجاز به شرکت در یک گروه آزمایش اصلی و یک یا دو گروه آزمایشی شناور خواهد بود. 

ولی باید این نکته را در نظر داشت که هر رشته و دانشگاهی تعداد محدودی ظرفیت دارند و هم اینکه هر کشوری به تخصص های مختلف نیاز دارد و مهم تر از همه اینکه هر شخصی در یک زمینه خاصی استعداد دارد بنابراین ممکن است با تحصیل در یک رشته پر طرفدار به موفقیت دست پیدا نکند ولی با وارد شدن به رشته و کاری که در آن استعداد دارند ، می توانند به موفقیت برسند. بنابراین استعداد ، علاقه و توجه به بازار کار جزء پارامتر های مهم در انتخاب رشته است. به دلیل همین حساسیت و سرنوشت ساز بودن انتخاب رشته ، تصمیم گرفتیم این مقاله را به ” انتخاب رشته کنکور تجربی ” اختصاص دهیم.

دفترچه و راهنمای انتخاب رشته کنکور تجربی ۹۸

در پی اعلام نتایج کنکور سراسری ، دفترچه انتخاب رشته کلیه گروه های آزمایشی به صورت جداگانه (غیر از گروه زبان و هنر ) بر روی پایگاه اطلاع رسانی سازمان سنجش کشور منتشر خواهد شد . زمان انتخاب رشته کنکور سراسری تجربی نیمه دوم مرداد ماه می باشد و پس از اتمام مراحل انتخاب رشته این دانشگاه ها زمان انتخاب رشته کنکور دانشگاه آزاد آغاز می شود . در خصوص انتخاب رشته لازم است چند نکته مهم که در زیر به آنها اشاره خواهد شد در نظر گرفته شود.

  1. انتخاب رشته در دانشگاه های روزانه ، شبانه (نوبت دوم) ، غیرانتفاعی ، پیام نور و پردیس خودگران به صورت همزمان از طریق سایت sanjesh.org انجام می گیرد و توضیحات لازم برای انجام انتخاب رشته ، در دفترچه انتخاب رشته کنکور تجربی قرار داده شده است.
  2. انتخاب رشته دانشگاه آزاد از سایر دانشگاه ها مجزا و از طریق سایت azmoon.org انجام می شود. کد رشته های تحصیلی تمام دانشگاه های آزاد کشور در دفترچه انتخاب رشته کنکور دانشگاه آزاد قرار داده شده است.
  3. تعداد انتخاب های مجاز هر داوطلب برای دانشگاه آزاد ، ۱۰۰ کد رشته محل و برای دانشگاه های سراسری ( روزانه ، شبانه (نوبت دوم) ، غیرانتفاعی ، پیام نور و پردیس خودگران) ۱۵۰ کد رشته محل می باشد.
  4. برای انتخاب رشته دانشگاه های سراسری نیازی به واریز هزینه نمی باشد اما برای انتخاب رشته دانشگاه آزاد باید با خرید کارت اعتباری از سایت مذکور مبلغی تحت عنوان هزینه انتخاب رشته کنکور دانشگاه آزاد پرداخت نمایید.

 توصیه می شود برای کسب اطلاعات جامع تر ، دفترچه های انتخاب رشته را دانلود و با دقت مطالعه نمایید.

دفترچه های انتخاب رشته کنکور تجربی ۹۸

                              دفترچه انتخاب رشته کنکور سراسری تجربی ۹۸
                              دفترچه انتخاب رشته کنکور تجربی دانشگاه آزاد ۹۸

شرایط و توضیحات کارنامه کنکور تجربی ۹۸

نتایج کنکور سراسری برای هر داوطلب در قالب یک کارنامه و از طریق سایت سازمان سنجش منتشر می شود. اولین گام برای یک انتخاب رشته ایده آل ، تحلیل درست کارنامه است، در ابتدا لازم است که اطلاعات بخش اول کارنامه خود را که شامل اطلاعات شخصی هر داوطلب ثبت شده است کنترل شود، در مرحله دوم کسب اطلاعات از گزینه های مهم کارنامه که تاثیر بسزایی در انتخاب رشته در برخواهد داشت ، در ادامه به شرح هر یک از این گزینه ها خواهیم پرداخت

بهتر است گفته شود داوطلب علاوه بر علاقه مندی خود موارد دیگری نظیر چارت درسی رشته مدنظر در دانشگاه، آینده شغلی در شهر و کشور خود، اعتبار مدرک تحصیلی دانشگاه و … را در نظر گرفته و در کنار هم به بررسی موارد بپردازد.

داوطلبانی که در کنکور سراسری شرکت نموده اند، فقط و فقط مجاز به انتخاب رشته در گروه امتحانی خود خواهند بود. در ابتدا می بایست ذکر شود که پس از اعلام نتایج اولیه کنکور سراسری از سوی سازمان سنجش کشور در دهه دوم مردادماه، داوطلبان قادر به ثبت ۱۵۰ کدرشته محل مطابق علاقه مندی و الویت های خود خواهد بود .

در قسمت وضعیت مجاز به انتخاب رشته اطلاعاتی مانند: شماره داوطلبی ، گروه آزمایشی ،  دوره های روزانه / نوبت دوم ، دوره های مجازی پردیس خودگران و مازاد ظرفیت ، بهیاراندانشگاه فرهنگیان و دانشگاه شهید رجایی ، رشته های پیام نور و غیرانتفاعی ، دانشگاه آزاد اسلامی ثبت شده است.

چنانچه واژه “مجاز” در هر یک از موارد گفته شده ، ذکر شود بدان معنا است که شما می توانید در انتخاب رشته رشته آن شرکت نمایید و اگر واژه “غیرمجاز” نوشته شده باشد بدان معنا است که شما نمی توانید در آن انتخاب رشته نمایید. دانشگاه های روزانه و نوبت دوم به دلیل آنکه ظرفیت پذیرش محدودی دارند ،  فقط داوطلبانی که عبارت «مجاز» ، در بند مربوط به دانشگاه روزانه و نوبت دوم کارنامه شان درج شده باشد ، می توانند برای انتخاب رشته این دانشگاه ها اقدام نمایند.

وضعیت مجاز بودن در دانشگاه های فرهنگیان و تربیت دبیر شهید رجایی : از شرایط ثبت نام دانشگاه فرهنگیان کسب رتبه قابل قبول در کنکور سراسری است و معمولا داوطلبانی که تراز ۶۵۰۰ و بالاتر را دارند می توانند انتخاب رشته این دانشگاه را انجام دهند ، علاوه بر آن باید در کادر مربوط به دانشگاه فرهنگیان عبارت «مجاز» ، درج شده باشد.

وضعیت مجاز بودن در دانشگاه های پردیس خودگردان و ظرفیت مازاد: با توجه به آنکه دانشگاه های پردیس خودگردان و ظرفیت مازاد ، شعبه هایی از دانشگاه های روزانه می باشند بنابراین برای انتخاب رشته این دانشگاه ها نیز باید رتبه مناسبی کسب کنید و در کارنامه نیز مجاز به انتخاب رشته شده باشید.

وضعیت مجاز بودن به دانشگاه آزاد : برای انتخاب رشته دانشگاه آزاد هیچ محدودیتی وجود ندارد و همه ی داوطلبان می توانند در انتخاب رشته این دانشگاه شرکت نمایند.

ماکزیمم نمره کل زیر گروه ها : منظور از این عبارت تراز کسب شده شما می باشد و با توجه به درصدی که در هریک از دروس کسب کرده اید ، تعیین می شود.

رتبه در سهمیه نهایی : این رتبه تعیین کننده شانس قبولی شما می باشد زیرا ملاک پذیرش در دانشگاه های سراسری ، رتبه در سهمیه می باشد. لازم به ذکر است که هر یک از داوطلبان فقط با داوطلبان سهمیه خود به رقابت می پردازند نه با کل داوطبان کشور. در واقع داوطلبان براساس محل تحصیل سه سال آخر دوره دوم متوسطه در یکی از مناطق ۱ ، ۲ و ۳ دسته بندی می شوند. برای اطلاع از  تاثیر سهمیه مناطق، ایثارگران، جانبازان، خانواده شهدا و رزمندگان در کنکور سراسری بر روی لینک کلیک کنید.

رتبه کشوری : رتبه کشوری وضعیت شما را در بین داوطلبان کنکور تجربی کل کشور مشخص می کند و این رتبه برای انتخاب رشته دانشگاه آزاد تاثیر گذار است.

قبل از انتخاب رشته در خصوص اشباع شدن رشته خود تحقیق نموده و در صورت نیاز رشته های را در فرم پیش نویس انتخاب رشته خود درج نمایید که بازار کار قوی تری را در جامعه به خود اختصاص داده و داوطلب پس از فارغ التحصیلی با آرامش خاطر قادر به جذب شغل مورد علاقه خود شود. همینطور لازم است چارت درسی رشته مدنظر خود را مطالعه کرده و از دروس ارائه شده رشته مدنظر خود در دانشگاه اطلاع کسب نمایید

برای یک انتخاب رشته بدون نقص چه مواردی را می بایست رعایت کنیم؟

همانطور که می دانید مهم ترین بخش برای پذیرش در دانشگاه ، انجام انتخاب رشته هوشمندانه و اصولی می باشد، طبق امار های موجود داوطلبان کثیری با انتخاب رشته دقیق خود در دانشگاه و رشته مدنظر خود پذیرش شده اند. اما در مقابل متاسفانه داوطلبانی بودند که با نادیده گرفتن نکات ریز نحوه انتخاب رشته، به رشته مورد علاقه خود دست پیدا نکردند و یک سال از پذیرش به دانشگاه بازماندند.توجه به علاقمندی خود ، سطح علمی ، امکانات رفاهی و خوابگاهی دانشگاه های مورد نظر ، مسافت و دوری دانشگاه ، از مهم ترین پارامترهایی هستند که باید در زمان انتخاب رشته مدنظر قرار دهید.

نکات مهم انتخاب رشته کنکور تجربی

  • دفترچه انتخاب رشته کنکور سراسری ،منبع کلیه سوالات شما خواهد بود که لازم است پیش از انتخاب رشته بر روی شرایط و ضوابط دفترچه متمرکز شوید.
  • جهت انتخاب رشته صحیح و بی نقص بهتر است رشته های انتخابی خود را در فرم پیش نویس موجود در آخرین صفحه دفترچه وارد کرده و اولویت بندی نمایید. این عمل از بروز خطاهایی که سبب اشتباه وارد کردن اولویت ها شود ، ممانعت خواهد کرد.
  • شما مجاز به انتخاب ۱۵۰ کد رشته محل می باشید. مشاوران الو مشاوره به شما توصیه می کنند از تمامی فرصت ها و انتخاب های خود نهایت استفاده را ببرید.
  • رشته محل هایی که پذیرش شما در آن ها با احتمال بسیار کمی روبه رو می باشد، در اولین اولویت های خود قرا دهید. این نوع اولویت بندی خوش بینانه ، شانس پذیرش شما را افزایش خواهد داد.
  • در انتخاب رشته های میانی خود، اولویت های خود را به صورت واقع بینانه ثبت نمایید. با توجه به انتخاب رشته سال های قبل، پذیرش شما معمولا در یکی از این رشته محل ها صورت خواهد گرفت.
  • در قسمت آخر انتخاب رشته خود، کد رشته محل هایی را انتخاب نمایید که شانس پذیرش شما با احتمال بالای ۷۰ درصد وجود دارد. به عبارت دیگر حالت بدبینانه انتخاب رشته خود را در نظر گرفته و در کدرشته محل های مربوط را در لیست خود اضافه نمایید.
  • بسیاری از داوطلبان ، با توجه به این که رتبه قبولی عالی را در کارنامه خود درج کرده اند ، صرفا کدرشته محل هایی را مدنظر می گیرند که جایگاه خوبی نسبتا به سایر کدرشته محل ها دارند. این دسته از داوطلبان شانس پذیرش خود را کاهش داده و ممکن است با توجه به نمره کسب شده از پذیرش در دانشگاه یکسال محروم باشند.
  • تعدادی از داوطلبان جهت اطمینان بیشتر در روند انتخاب رشته ، از مشاوران متخصص در این زمینه کمک می گیرند که البته باعث بالا رفتن احتمال پذیرش این دسته از داوطلبان خواهد شد. اما نکته قابل توجه این است که قبل از ثبت انتخاب رشته خود ، آن را با دقت بررسی و سپس ثبت نهایی نمایید.
  • پس از اتمام انتخاب رشته، داوطلب باید توجه داشته باشد که کد ۱۵ رقمی موجود در پایان انتخاب رشته را دریافت  نماید که این کد نشان دهنده ی ثبت و تایید انتخاب رشته داوطلب می باشد.

در صورتی که داوطلبان عزیز در فرایند انتخاب رشته با ابهاماتی روبه رو شدند می توانند با مشاوران برتر الو مشاوره در ارتباط باشند.

جدول زیرگروه های رشته تجربی ۹۸

جدول ضرایب زیر گروه ۱ رشته تجربی
زیر گروه ۱مقاطعضرایب دروس: زمین شناسی (۰) ، ریاضی (۲) ، زیست شناسی (۴) ، فیزیک (۲) ، شیمی (۳)
کاردانیکاردانی آموزش و پرورش ابتدایی، کاردانی اتاق عمل، کاردانی بهورزی، کاردانی تکنسین پروتزهای دندانی، کاردانی تکنسین سلامت دهان، کاردانی تکنولوژی پرتودرمانی، کاردانی تکنولوژی رادیولوژی دهان- فک و صورت، کاردانی دامپزشکی، کاردانی علوم آزمایشگاهی، کاردانی
فوریتهای پزشکی، کاردانی مامایی، کاردانی هوشبری
کارشناسیآموزش ابتدایی، آموزش زیست شناسی، آموزش کودکان استثنایی، تکنولوژی اتاق عمل، اعضای مصنوعی، بهداشت مواد غذایی،بهداشت و بازرسی گوشت، بینایی سنجی، پرستاری، تکنولوژی پرتودرمانی، تکنولوژی پرتوشناسی، روانشناسی، زیست شناسی جانوری، زیست شناسی
دریا، زیست شناسی سلولی و مولکولی، زیست شناسی گیاهی، زیست فناوری، ساخت پروتزهای دندانی، شنوایی شناسی، علوم آزمایشگاهی، علوم آزمایشگاهی دامپزشکی، علوم تربیتی، علوم تغذیه، علوم و صنایع غذایی، فیزیوتراپی، کاردرمانی، گفتاردرمانی، مامایی، هوشبری، میکروبیولوژی. 
دکتریدکترای پیوسته بیوتکنولوژی ، پزشکی ، دکتری عمومی دامپزشکی ، دندانپزشکی.
  •  توجه داشته باشید برای بهیاران شاغل، نمره درس بهیاری با ضریب ۴ برای رشته پرستاری با تأثیر مثبت در نظر گرفته میشود.
جدول ضرایب زیر گروه ۲ رشته تجربی
زیر گروه ۲مقاطعضرایب دروس: زمین شناسی (۱) ، ریاضی (۳) ، زیست شناسی (۴) ، فیزیک (۲) ، شیمی (۴)
کاردانی کاردانی بهداشت حرفهای، کاردانی بهداشت عمومی )گرایش های بهداشت خانواده و مبارزه با بیماریها(، کاردانی بهداشت محیط، کاردانی شیمی آزمایشگاهی
کارشناسی آموزش شیمی، بهداشت عمومی، بیولوژی و کنترل ناقلین بیماریها، تکنولوژی پزشکی هستهای، شیمی کاربردی، شیمی محض،فناوری اطالعات سالمت، مهندسی بهداشت محیط، مهندسی بهداشت حرفهای و ایمنی کار.
دکتری داروسازی

 

جدول ضرایب زیر گروه ۳ رشته تجربی
زیر گروه ۳مقاطعضرایب دروس: زمین شناسی (۴) ، ریاضی (۳) ، زیست شناسی (۲) ، فیزیک (۲) ، شیمی (۲)
کارشناسیاقیانوس شناسی، زمین شناسی.

 

جدول ضرایب زیر گروه ۴ رشته تجربی
زیر گروه ۴مقاطعضرایب دروس: زمین شناسی (۱) ، ریاضی (۴) ، زیست شناسی (۲) ، فیزیک (۳) ، شیمی (۲)
کاردانیکاردانی امور بانکی، کاردانی بیمه، کاردانی امور دولتی، کاردانی امور فرهنگی، کاردانی امور مالی و مالیاتی، کاردانی تربیت مبلغ قرآن کریم، کاردانی تربیت معلم قرآن کریم، کاردانی گردشگری، کاردانی حسابداری، کاردانی علم اطلاعات و دانش شناسی، کاردانی علوم انتظامی، کاردانی مدارک پزشکی، کاردانی مدیریت بازرگانی، کاردانی مدیریت صنعتی، کاردانی مدیریت گمرکی، کاردانی هتلداری
کارشناسی اقتصاد، امنیت اقتصادی، تاریخ اسلام، تاریخ تمدن ملل اسلامی، حسابداری، زبان و ادبیات عربی، شیعه شناسی، علم اطلاعات و دانش شناسی، علوم انتظامی، علوم قرآن و حدیث، فقه و حقوق اسلامی، فقه و حقوق امامی، فقه و حقوق حنفی، فقه و حقوق شافعی، فقه و حقوق مذاهب اسلامی، فقه و مبانی حقوق اسلامی، فلسفه و حکمت اسلامی، فلسفه و عرفان اسلامی، فلسفه و کلام اسلامی، فناوری اطلاعات و ارتباطات، گردشگری، مدیریت اطلاعات و ارتباطات، مدیریت امور بانکی، مدیریت امور گمرکی، مدیریت بازرگانی، مدیریت بیمه، مدیریت بیمه اکو، مدیریت دولتی، مدیریت صنعتی، مدیریت فرهنگی هنری، مدیریت کسبوکارهای کوچک، مدیریت مالی، مدیریت و بازرگانی دریایی ،، معارف اسلامی، معارف اسلامی ،تبلیغ و ارتباطات، معارف اسلامی و اخلاق، معارف اسلامی و ادیان، معارف اسلامی و تاریخ، معارف اسلامی و علوم تربیتی، معارف اسلامی و علوم قرآنی،
معارف اسلامی و کالم، معارف اسلامی و مدیریت، هتلداری.
ارشد کارشناسی ارشد پیوسته معارف اسلامی و ارشاد.

 

جدول ضرایب زیر گروه ۵ رشته تجربی
زیر گروه ۵مقاطعضرایب دروس: زمین شناسی (۱) ، ریاضی (۳) ، زیست شناسی (۲) ، فیزیک (۲) ، شیمی (۲)
کاردانی کاردانی امور اراضی، کاردانی امور زراعی و باغی، کاردانی تکنولوژی تولیدات دامی، کاردانی تکنولوژی تولیدات گیاهی، کاردانی تکنولوژی جنگل داری، کاردانی تکنولوژی چوب، کاردانی تکنولوژی شیلات، کاردانی تکنولوژی صنایع غذایی، کاردانی تکنولوژی محیط زیست، کاردانی تکنولوژی مرتع و آبخیزداری، کاردانی تکنولوژی مواد غذایی، کاردانی تولید و فراوری خرما، کاردانی پرورش اسب، کاردانی پرورش زنبورعسل، کاردانی تولید وبهره برداری از گیاهان دارویی و معطر، کاردانی علوم ورزشی، کاردانی نوغان داری
کارشناسی

آموزش تربیت بدنی، امنیت اطلاعات، امنیت بین الملل، امنیت نرم، پژوهشگری امنیت، تربیت مروج سیاسی، ترویج و آموزش کشاورزی پایدار، حفاظت اطلاعات، ضد تروریسم، علوم دامی، علوم سیاسی، علوم فنی امنیت، علوم ورزشی، علوم و مهندسی باغبانی، علوم و مهندسی جنگل، علوم و مهندسی خاک، علوم و مهندسی شیلات، علوم و مهندسی صنایع غذایی )کشاورزی(، علوم و مهندسی محیط زیست، کتابداری و اطلاع رسانی پزشکی، گیاه پزشکی، مددکاری اجتماعی، مدیریت خدمات بهداشتی درمانی، مربیگری عقیدتی، مطالعات امنیتی، مهندسی تولید و ژنتیک گیاهی، مهندسی صنایع چوب و فرآوردههای سلولزی، مهندسی صنایع مبلمان، مهندسی طبیعت، مهندسی فضای سبز، اقتصاد کشاورزی.

داوطلبان در صورت رفع سوالات خود در زمینه معرفی رشته های تحصیلی و همینطور انتخاب رشته می توانند با مشاوران الو مشاوره تماس حاصل نمایند.

[entekhab]

[contact_info title= “انتخاب رشته کنکور تجربی”] 

شما می توانید در قسمت دیدگاه سوالات خود را با مشاوران ما درمیان بگذارید…

همچنین ببینید

رشته های بدون کنکور انسانی

متقاضیان تحصیل در رشته های علوم انسانی، می توانند تنها با استفاده از سوابق و …

دیدگاهتان را بنویسید

Your email address will not be published.