خانه / سامانه / طرح شهاب
طرح شهاب

طرح شهاب

همان طور که می دانید، طرح شهاب جایگزین آزمون های ورودی مدارس نمونه دولتی و تیزهوشان شده و این امکان را برای تمامی دانش آموزان فراهم آورده تا بتوانند در یک محیط سالم به رقابت و پرورش استعدادهای خود بپردازند.

به عنوان مثال؛ اگر دانش آموزی از نظر درسی ضعیف بوده اما استعداد هنری و یا ورزشی خاصی را داشته باشد، مشمول این طرح شده و می تواند با همکلاسی های خود به رقابت بپردازد.

هدف از نگارش این مقاله، آشنایی بیش تر والدین و دانش آموزان با این طرح و ارائه یک راهنمای کامل برای مدیران و معلمان پرورشی جهت ثبت نام و تکمیل فرم طرح شهاب بوده است.

در صورتی که شما قصد دارید مجری این طرح شوید، می توانید جهت اخذ مشاوره و اطلاعات بیش تر با مشاورین مجموعه ما تماس بگیرید.

[contact_info title= “طرح شهاب”]

طرح شهاب معلمان ۱۴۰۲

طرح شهاب در مدارس ابتدایی، توسط معلم هر پایه برگزار شده و همین موضوع باعث شناخت دقیق دبیر از دانش آموز خود می شود.

بهره بردن از روش های متنوع گروهی و تشویقی و … به سادگی نظر دانش آموزان جلب کرده و آن ها می توانند در یک محیط شاد و آرام به رشد استعداد های خود بپردازند.

نکته : اجرای این طرح در مدارس ابتدایی دقیق تر بوده، زیرا در تمامی سال تحصیلی برای همه دروس یک معلم در نظر گرفته شده است.

زمان ثبت اطلاعات طرح شهاب در سامانه همگام

قابل توجه روسای محترم ادارات استعداد های درخشان استان ها

با سلام و احترام؛

پیرو بخشنامه شماره ی ۱۰۴/۳۶۸ مورخ ۱۴۰۰/۱۲/۱۵ در خصوص شیوه نامه اجرای برنامه ملی شناسایی و هدایت استعداد های برتر (شهاب) ضمن تاکید بر اجرای فرایند شناسایی استعدادهای دانش آموزان با بهره گیری از ظرفیت های برنامه های درسی، ارزشیابی کیفی – توصیفی، تکالیف مهارت محور و پروژه محور و هم چنین مشاهدات و شواهد آموزگار از بازخوردهای اخذ شده در فرآیند برنامه درسی و ارزشیابی کیفی توصیفی، بدینوسیله به اطلاع می رساند، سامانه ثبت اطلاعات حوزه های استعدادی از تاریخ ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۱ بازگشایی شده و فرآیند ثبت اطلاعات تا تیرماه ۱۴۰۱ ادامه دارد.

لذا با توجه به اهمیت موضوع مقتضی است زمینه ثبت اطلاعات حداکثری میانگین نمرات حوزه های استعدادی برنامه ملی شهاب در سامانه همگام به نحو مقتضی به منطاق آموزش ابلاغ شود.

ورود به سایت طرح شهاب (ورود به سامانه ثبت نمرات)

جهت ورود به وب سایت طرح شهاب باید آدرس hamgam.medu.ir را در مروگر گوشی موبایل و یا سیستم خود سرچ نمایید.

۱_ پس از جست و جوی آدرس فوق، وارد صفحه ای به شکل زیر می شوید و جهت ورود به پنل کاربری خود باید گزینه “ورود” را انتخاب نمایید.

ورود به سایت طرح شهاب

۲_ اطلاعات خواسته شده مانند نام کاربری و رمز همگام را در فیلدهای مربوطه درج کنید.

1_ورود به سایت طرح شهاب

نکته : معلم ها جهت ورود به سامانه همگام و ثبت نام طرح شهاب باید به مدیر مدرسه مراجعه و اطلاعات را دریافت نمایند.

ثبت نام طرح شهاب

فرایندی که در ادامه ذکر کرده ایم باید توسط مدیر مدرسه انجام شود؛

۱_ پس از ورود به سامانه طرح شهاب، گزینه “سرویس های اسنادی” را انتخاب نمایید.

ثبت نام طرح شهاب

۲_ در این قسمت باید دکمه “به روز رسانی از اسناد” را انتخاب تا تمامی اطلاعات معلمان و دانش آموزان از سامانه سناد به وب سایت همگام منتقل شود.

1_ثبت نام طرح شهاب

۳_ پس از انتقال اطلاعات، باید ثبت نام طرح شهاب صورت گیرد، برای پیگیری این موضوع به صفحه اول برگشته و این بار وارد قسمت “مدیریت کاربران” شوید.

3_ثبت نام طرح شهاب

۴_ از میان آیکون های موجود در این صفحه، گزینه “کاربر جدید” را انتخاب کنید.

4_ثبت نام طرح شهاب

۵_ کاربران جدید اعم از معلم و دانش آموز را در سایت طرح شهاب اضافه و در صورتی که قصد نام نویسی معلم مجری این طرح را دارید باید کد ملی، نام و نام خانوادگی، نقش، تاریخ صدور حکم و تاریخ پایان حکم را وارد نمایید.

پس از درج دقیق اطلاعات گزینه “ذخیره” را انتخاب تا تمامی اطلاعات تایید شوند.

۶_ در بخش بعدی با عنوان “ایجاد رمز گروهی” مواجه خواهید شد که باید یکی از گزینه ها را با توجه به شخصی که ثبت نام می کنید، انتخاب کرده و اطلاعات کاربری تعریف شده را در اختیار شخص قرار دهید تا بتواند وارد سایت همگام شود.

۷_ البته فرایند ثبت نام تمام نشده و مدیر مدرسه باید از صفحه اصلی با انتخاب گزینه “آزمون های مشاهده ای” و قسمت “صدور مجور ارزیابی“، مجوز طرح شهاب معلم را دریافت نماید.

پس از اتمام فرایند فوق معلم می تواند با استفاده از کد ملی و رمز عبوری که مدیر مدرسه در اختیارش قرار داده، وارد سامانه شده و فرم استعداد هشت گانه دانش آموز را تکمیل نماید.

نحوه تکمیل فرم طرح شهاب

با در نظر گرفتن حیاتی بودن شیوه تکمیل فرم طرح شهاب توسط معلم در این بخش به صورت کامل به شرح نحوه درست پر کردن این فرم خواهیم پرداخت؛

در این بخش با هشت دسته استعداد و مهارت اعم از؛

استعداد کلامی

استعداد ریاضی

استعداد هنری

استعداد فضایی

استعداد حرکتی-ورزشی

استعداد اجتماعی

استعداد فرهنگ دینی

استعداد علوم تجربی

رو به رو هستیم.

هر کدام از بخش های فوق دارای ۱۰ سوال هستند که معلم تنها می تواند از چهار عدد (۱ و ۲ و ۳ و ۴) برای پاسخ استفاده نماید.

عدد ۱ : یعنی دانش آموز به هیچ عنوان استعداد و یا مهارت مورد نظر را ندارد.

عدد ۲ : برخورداری دانش آموز به مقدار بسیار کم

عدد ۳ : دانش آموز تا حد زیادی از مهارت برخوردار است، اما کامل نیست.

عدد ۴ : یعنی دانش آموز کاملا این مهارت را دارد.

فراموش نکنید، پس از پاسخ معلم به هر کدام از سوالات بر اساس شرایط دانش آموز، جمع امتیازات در هریک از استعدادها و میانگین نمره آن، نتیجه نهایی را مشخص خواهد کرد.

طرح شهاب مختص چه پایه های تحصیلی است؟

با توجه به حذف آزمون های ورودی نمونه دولتی و تیزهوشان برای دوره متوسطه اول، ثبت نام طرح شهاب جایگزینی مناسب بوده و برای پایه های چهارم، پنجم  و ششم اجرا می شود.

یعنی دانش آموزان ۳ سال پیش از ورود به دوره اول متوسطه مورد سنجش قرار می گیرند.

طرح شهاب چیست؟

همان طور که می دانید، معیار سنجش آزمون های تیزهوشان و نمونه دولتی تنها از یک بُعد بوده و تمامی مهارت ها و استعداد های دانش آموزان در جنبه های مختلف بررسی نمی شود.

با اعمال طرح شهاب که مخفف عبارت “شناسایی و هدایت استعدادهای برتر” است، به خوبی به این موضوع توجه شده و یک دانش آموز در پایه های تحصیلی مختلف مورد ارزیابی معلم خود قرار می گیرد و برای ادامه تحصیل دوره متوسطه، در صورتی که واجد شرایط بوده و امتیازات لازم را کسب نماید، به سادگی پذیرفته خواهد شد.

خوشبختانه با اجرای این طرح، متقاضیان می توانند در شرایطی کاملا یکسان به دور از استرس، به رشد استعدادهای خود پرداخته و شرایط لازم در پذیرش مدارس برتر را نیز برای خود فراهم سازند.

اهداف اجرای طرح شهاب

یکی از بزرگترین اهداف اجرای طرح شهاب، هدایت صحیح دانش آموزان در مسیر رشد استعداد و به کار گیری شیوه های نوین تدریس جهت ایجاد اشتیاق، افزایش سطح علمی، راهنمای اولیا در خصوص استعدادهای فرزندشان و ارائه راهکارهایی جهت شکوفایی آن ها و …. می باشد.

فراموش نکنید؛ این طرح تنهای در بُعد آموزشی، اجرا نشده و تمامی استعدادهای دانش آموزان را مورد توجه قرار می دهد، به عنوان مثال؛

اگر یک دانش آموزان در زمینه درسی ضعیف بوده اما از لحاظ فیزیک بدنی، استعداد خاصی داشته باشد، می دواند از مزایای این طرح بهره مند شود.

چگونگی اجرای طرح شهاب در مدارس

مرحله اول : برگزاری دوره های ضروری برای مدیران مدارس، معلمان، مشاوران و معاونان بر اساس روش های استاندارد

مرحله دوم : شناسایی استعداد های دانش آموزان در ۸ زمینه؛

بیانی

محاسباتی

هنروری

تجسمی

تربیت بدنی

معاشرت

علوم تجربی

دینی و فرهنگی

توسط معلمان آموزش دیده و تشکیل پرونده جامع و تحلیلی برای هر یک از دانش آموزان

مرحله سوم : پرونده دانش آموزان به تیم خبره پرورشی و مشاوره ای مدارس ارجاع داده شده و با در نظر گرفتن ارزیابی و تحلیل دقیق هر پرونده، اقدامات لازم در رابطه با هدایت تحصیلی و انتخاب رشته و .. انجام می پذیرد.

[contact_info title= “طرح شهاب”]

سخن نهایی

با حذف آزمون ورودی تیزهوشان و نمونه دولتی برای دوره اول متوسطه، جهت عدم ضایع شدن حق دانش آموزان و شناسایی استعداد های برتر و پرورش آن ها طرحی به نام، طرح شهاب اجرا شد و در همین راستا معلمان آموزش دیده پایه های چهارم و پنجم و ششم موظف به شناسایی توانایی ویژه دانش آموزان هستند.

یعنی مجریان این طرح بدون ایجاد محیطی استرس زا و پرتنش برای دانش آموزان، استعدادهای هشت گانه آن ها را سنجیده و به آن ها امتیاز می دهند، در نهایت هر دانش آموزی که امتیاز بیش تری را کسب نماید، شانس بیش تری برای پذیرفته شدن در مدارس نمونه دولتی و تیزهوشان را خواهد داشت.

جهت دریافت مشاوره تحصیلی، با ما تماس بگیرید.

همچنین ببینید

سامانه ثبت درخواست سازمان سنجش [darkhast.sanjesh.org]

همان طور که می دانید، سامانه ثبت درخواست سازمان سنجش به آدرس darkhast.sanjesh.org در راستای …

دیدگاهتان را بنویسید

Your email address will not be published.