خانه / مشاوره خانواده / طولانی شدن دوران عقد | چرا دوران عقد نباید طولانی شود؟
طولانی شدن دوران عقد | چرا دوران عقد نباید طولانی شود؟

طولانی شدن دوران عقد | چرا دوران عقد نباید طولانی شود؟

طولانی شدن دوران عقد | چرا دوران عقد نباید طولانی شود؟

[contact_info title= “طولانی شدن دوران عقد | چرا دوران عقد نباید طولانی شود؟”] 

شاید از خیلی ها شنیده باشید که از وقتی که دوران عقد به بیشتر از یک سال رسیده، طعم این دوران هم برگشته است. شیرین نیست که هیچ، حتی گس هم نیست، بلکه تلخ است. گاهی آنقدر تلخ که سقف خانه ای را که زوجین آرزویش را دارند روی سرشان خراب می کند و کارشان را به جدایی می کشاند. تجربه­ متخصصان نشان می­ دهد زمانی که فاصله بین عقد و عروسی زیاد شده و به ویژه به بیش از یک سال می­ رسد، همسران جوان با مخاطراتی جدی در ازدواج خود روبه ­رو می ­شوند.

گاهی در نتیجه­­ طولانی شدن مدت عقد، همسران آن­قدر با دشواری­ های متعدد روبه­رو می­ شوند که در نهایت ترجیح می ­دهند از همدیگر جدا شوند؛ اما چه عواملی می ­تواند باعث طولانی شدن دوره­ عقد شود؟! شاید جواب شما یک چیز بیشتر نباشد؛ مشکلات اقتصادی و فراهم نبودن برگزاری عروسی، آماده کردن خانه و البته خرید جهیزیه! با ما همراه باشید تا در مورد “طولانی شدن دوران عقد | چرا دوران عقد نباید طولانی شود؟” اطلاعات بیشتری را در اختیارتان قرار دهیم.

دلایل طولانی شدن دوران عقد

طولانی شدن دوران عقد می‌تواند دلایل متعددی داشته باشد اما اصلی‌ترین دلایلی که باعث ایجاد تاخیر در شروع زندگی مشترک می‌شود را می‌توان در موارد زیر خلاصه نمود:

مسائل مالی و اقتصادی:

بیکاری، فراهم نبودن هزینه برگزاری عروسی، آماده کردن خانه و خرید جهیزیه

تحصیلات و سربازی:

گذراندن دوران سربازی و یا دوران تحصیل به خصوص اگر محل خدمت و تحصیل فرد در شهر دیگری باشد.

تجمل گرایی:

گاهی افراد یا خانواده‌ها به دلیل تجمل گرایی زیاد، در گیر مسائل حاشیه‌ای مراسم ازدواج شده و شروع زندگی مشترک را به تاخیر می‌اندازند.

نیاز به شناخت بیشتر طرف مقابل:

گاهی یکی از طرفین یا هردو نیاز به زمان بیشتری برای شناخت یکدیگر دارند به همین دلیل شروع زندگی را به تاخیر می‌اندازد، البته تا زمانی که فرد دچار کمال گرایی بیش از حد نشده باشد، این موضوع ایرادی ندارد.

مشکلات طولانی شدن دوران عقد

طولانی شدن مدت زمان دوران عقد می‌تواند زوج و خانواده‌ها را با مشکلات متعددی روبرو کند از جمله:

شک، دو دولی و کمال گرایی:

با طولانی شدن مدت زمان دوران عقد، ممکن است برای فرد درباره بعضی موضوعات وسواس فکری ایجاد شود. یعنی روی رفتار طرف مقابل بیش از حد حساس شود و مکررا نقاط منفی او را مرور کند. طبیعی است کمال گرایی احتمال شک و دودلی در انتخاب و تصمیم به جدایی را افزایش می‌دهد و یاداوری اینکه چرا شما به همسرتان علاقه‌مند شده‌اید و این شخص بخصوص را برای ازدواج انتخاب کرده را سخت می‌کند. اما با عقد کوتاه مدت شما زمان کافی برای نگرانی و اضطراب‌های بی مورد ندارید.

برقراری روابط جنسی:

عقد طولانی مدت برای بسیاری از خانم‌ها و آقایان باعث می‌شود تا وارد رابطه جنسی با یکدیگر شوند. این مسئله اگرچه حق طبیعی شماست و کسی نمی‌تواند شما را بابت آن سرزنش کند اما در نظر داشته باشید که اگر در این دوران به مشکل برخورده و تصمیم به جدایی بگیرید، پیامدهای منفی بسیاری برای شما خواهد داشت.

بروز کدورت و اختلاف:

بلاتکلیفی و شرایط نامناسب موجود، باعث به وجود آمدن اختلاف‌ها و درگیری‌هایی میان زوجین می‌شود و در پی آن دلخوری‌ها و سردی‌هایی در رابطه ایجاد می‌شود که جبران آن‌ها شاید نیاز به زمانی طولانی داشته باشد. حتی بعضی مواقع طرفین احساس می‌کنند که دیگر نمی‌توانند این شرایط را تحمل کنند و تصمیم به جدایی می‌گیرند. این درحالیست که اگر آن‌ها در شرایط باثبات تری زندگی می‌کردند، بسیاری از این مشکلات قابل مدیریت کردن و حل شدن بود.

گیر افتادن بین براورده کردن توقعات خانواده یا همسر:

افراد در این دوران مجبورند هم توقعات خانواده و هم توقعات همسرشان را برآورده نمایند در حالی که این توقعات و انتظارات گاهی در نقطه مقابل هم قرار دارند و موجب ایجاد اختلافات و مشکلات زیادی می‌شود.

دلسرد شدن همسران از یکدیگر:

یکی از معایب طولانی شدن دوران عقد این است که هیجان زوج عاشق، نه تنها در رابطه با یکدیگر بلکه در ارتباط با دوستان و فامیل هم، به مرور زمان کمتر می‌شود. به تعویق افتادن شروع زندگی مشترک تازگی و طراوت یک عقد عاشقانه را کمرنگ می‌کند.

امکان تغییر شرایط خانوادگی یا ایجاد اختلافات خانوادگی:

وقتی مدت زمان عقد طولانی شد ممکن است برخی شرایط خانوادگی یا اجتماعی فرد در این مدت تغییر کند و این تغییر بر ازدواج آن‌ها تاثیرگزار باشد. مثلا نظر خانواده‌ها درمورد ازدواج فرزندشان بنا به شرایطی تغییر کند، یا اگر فرد کهنسال یا بیمار در خانواده وجود داشت باشد ممکن است در این مدت زمان فوت کند. همچنین ممکن است خانوده‌ها با هم اختلافاتی پیدا کنند که این اختلافات به رابطه زوج نیز تاثیر گذارد.

راه‌های لذت بردن از عقد طولانی مدت

چنانچه موقعیت یکی از زوجین یا هر دو نفر برای شروع زندگی مشترک پایدار نباشد، عقد طولانی مدت مفید نیز خواهد بود. بنابراین اگر شما یا همسرتان هنوز در حال تحصیل هستید، در حال حاضر خارج از کشور زندگی می‌کنید یا در دوران سربازی به سر می‌برید، بهتر است زمانی به ازدواج فکر کنید که این فصل از زندگی‌تان به پایان رسیده باشد تا ازدواج شروعی مناسب برای فصل جدیدی از زندگی مشترکتان باشد.

به علاوه عقد طولانی فرصت مناسبی برای آموزش پیش از ازدواج است و همسران آینده می‌توانند با یادگیری مهارت‌های ضروری، زندگی مشترک بهتری را بری خود رقم بزنند. به هرحال اگر به هرکدام از دلایل ذکر شده دوران عقد شما طولانی شده است و احساس می‌کنید این موضوع بر کیفیت رابطه شما تاثیر منفی گذاشته است به شما پیشنهاد می‌کنیم از این دوران با در نظر گرفتن نکات زیر بیشتر بهره ببرید:

برای شناخت بیشتر یکدیگر تلاش کنید:

عقد مرحله‌ مهمی در یک رابطه است و زمینه را برای مرحله‌ای مهم‌تر، یعنی ازدواج آماده می‌کند. بنابراین عقد طولانی مدت خود را غنیمت بشمارید و درباره موضوعاتی که دوست دارید، با هم صحبت کنید. درباره آرزوها و آینده مشترکتان با هم حرف بزنید. قبل از آن که استرس و اضطراب برنامه‌ریزی برای جشن ازدواج و شروع زندگی مشترک آرام و قرار را از شما سلب کند، از این فرصت برای برطرف کردن اختلاف نظرهایتان استفاده کنید.

برای زندگی مشترک بیشتر آماده شوید:

یکی از بهترین مزایای عقد طولانی مدت این است که می‌توانید در آرامش و با آسودگی خاطر روی شغلتان تمرکز کنید، شناخت بیشتری از طرف مقابلتان به عنوان همسر آینده‌تان پیدا کنید و انتظارات خود از زندگی زناشویی را با همفکری یکدیگر تعیین کنید، به عنوان مثال برای زندگی‌تان برنامه بریزید و تصمیم بگیرید که چه زمانی می‌خواهید بچه‌دار شوید. دوران عقد دوران متعهد شدن به آینده‌ مشترکی است که مسلماً ارزش این انتظار طولانی را دارد.

برای مراسم ازدواج و تهیه ملزومات زندگی بدون استرس برنامه ریزی کنید:

برنامه‌ریزی برای ازدواج آسان نیست. اگر فرصت کافی برای برنامه‌ریزی داشته باشید، دچار استرس و ترس از عقب افتادن از برنامه نمی‌شوید. می‌توانید چند پروژه مهم و کلی، مانند رزرو سالن یا پیدا کردن یک عکاس هنرمند و باذوق را انجام دهید و بعد چند ماه به خودتان استراحت بدهید.

حد و مرزها را از ابتدا مشخص کنید:

از روز اول با همسرتان به خوبی راجع به مسائل مختلف صحبت کنید تا بعدها دچار مشکل نشوید. راجع به حدود رابطه جنسی در دوران عقد، مدیریت مسائل مالی، روزهای حضور در خانواده همسرتان و هرچیزی که فکر می‌کنید ممکن است محل اختلاف میان شما و طرف مقابل بشود، صحبت کنید. به خاطر داشته باشید که شما نمی‌توانید به جای طرف مقابل فکر کنید که او با برخی مسائل مشکلی ندارد و یا دارد. شما می‌بایست نظرش را از او بپرسید.

فاصله با خانواده‌ها را رعایت کنید:

برخی از زوجین بعد از دوران عقد اکثر روزها در کنار هم هستند. این به آن معناست که خانم یا آقا، رفت و آمد بسیاری به منزل خانواده همسرش دارد و یا بیشتر روزهای هفته را در آن خانه زندگی می‌کند. تا جایی که امکان دارد از این شرایط پرهیز کنید. برای رفت و آمد به خانه یکدیگر قوانین مشخصی را در نظر بگیرید. حضور بیش از حد شما در خانواده همسرتان، به این معناست که شما اجازه بسیاری از دخالت‌ها را به آن‌ها می‌دهید و یا زمینه را برای بروز برخی کدورت‌ها ایجاد می‌کنید. سعی کنید ارتباطتان را در یک حد منطقی و معمول نگه دارید.

سخن پایانی:

بایستی بگوییم که طولانی شدن مدت زمان دوران عقد می‌تواند مزایایی را هم برای زوج به همراه داشته باشد. از جمله اینکه زوج می‌توانند در جهت شناخت بیشتر روحیات یکدیگر تلاش کنند و برای شروع زندگی مشترک آماده‌تر شوند. همچنین آن‌ها می‌توانند برای مراسم ازدواج و تهیه ملزومات زندگی بدون استرس برنامه ریزی کنند. در صورت بروز هرگونه ابهام در مورد “طولانی شدن دوران عقد | چرا دوران عقد نباید طولانی شود؟” با مشاوران مرکز الو مشاوره تماس گرفته و سوالات خود را با ما در میان بگدارید:

شخصت شناسی و روانشناسی شخصیت با رنگ ها
خوشبختی چیست؛ معنای خوشبختی از نگاه روانشناسی
خود مدیریتی چیست و چرا این مهارت از اهمیت زیادی برخوردار است؟
زبان بدن زنان و مردان

[contact_info title= “طولانی شدن دوران عقد | چرا دوران عقد نباید طولانی شود؟”] 

شما می توانید در قسمت دیدگاه سوالات خود را با مشاوران ما درمیان بگذارید … 

دوران عقد

همچنین ببینید

علائم بارداری چیست

علائم بارداری چیست؟-اولین علائم بارداری

[contact_info title= “علائم بارداری چیست؟-اولین علائم بارداری”] دانستند اینکه آیا باردار هستید یا خیر هم …

دیدگاهتان را بنویسید

Your email address will not be published.