خانه / مشاوره روانشناسی / برای اختلالات روانی چه روش درمانی مناسب است؟
برای اختلالات روانی چه روش درمانی مناسب است؟

برای اختلالات روانی چه روش درمانی مناسب است؟

برای اختلالات روانی چه روش درمانی مناسب است؟

[contact_info title= “برای اختلالات روانی چه روش درمانی مناسب است؟”] 

همان طور که دچار بیماری جسمی می شویم گاهی سیستم روان ما هم دچار مشکل می شود. در این طور مواقع از اصطلاح اختلال روانی یا بیماری اعصاب استفاده می کنیم. بیماران اعصاب و روان نیز همانند سایر بیماران نیاز به درک کردن ، کمک و همدلی از سوی جامعه احتیاج دارند.

همه ما در طول زندگی دوره هایی از افسردگی ، غم ، خشم و یا اضطراب را تجربه کرده ایم. بسیاری از ما در دوران زندگی خود طعم تنهایی ، شک به ارزش ها و یاس و نا امیدی را چشیده ایم. و مسلما برای درمان این اختلالات می بایست بهترین و کارآمد ترین روش درمان همانند دارو درمانی و روان درمانی را شناخته و اطلاعات کافی را در این مورد داشته باشیم. با مطالعه این مقاله می توانید در مورد اینکه برای درمان اختلالات روانی چه روش درمانی مناسب است؟ اطلاعات جامعع تری را کسب نمایید.

معرفی رویکرد های روانی مختلف برای درمان اختلالات روانی

به طور کلی برای درمان اختلالات روانی و بیماری های اعصاب و روان ، از ۴ رویکرد کلی استفاده می شود:

  1. رویکرد زیست شناختی
    در این رویکرد نارسایی های دستگاه عصبی یا اختلالات ژنتیکی مسئول اختلالات روانی شناخته شده و برای درمان آن ها از طیف وسیعی از داروها استفاده می شود.
  2. رویکرد روان کاوی
    تکیه ی رویکرد روان کاوی بر اختلال روانی مبتنی بر وجود تعارض های ناخود آگاه است که معمولا از دوران کودکی برمی خیزد. و بر پایه مکانیسم های دفاعی ، برای حل و فصل اضطراب قرار دارد که ناشی از تکانه ها و هیجان های واپس رانده شده است. در این رویکرد این طور فرض می شود که یادآوری و بازگرداندن تعارض ها و هیجان های ناخودآگاه به حیطه آگاهی ، موجب از بین رفتن ضرورت کاربرد دفاع های روانی و در نتیجه بهبود یافتن اختلال است.
  3. رویکرد رفتاری
    رویکرد رفتاری به بررسی چگونگی شرطی شدن ترس ها با موقعیت های معین و نیز نقش تقویت در ایجاد و پایداری رفتارهای نامناسب می پردازد.
  4. رویکرد شناختی
    رویکرد شناختی ، برخی اختلال های روانی را ناشی از نقص و نارسایی فرایندهای شناختی و بهبود آن ها را با تغییر آن شناخت ها امکان پذیر می داند. در این رویکرد به جای تکیه بر انگیزه ها و هیجان ها و تعارض های نهفته و پنهان ، فرآیندهای ذهنی آگاهانه مدنظر قرار دارد. 
  5. آموزش خانواده
    آموزش خانواده به تنهایی یک درمان به حساب نمی آید ، اما در کنار سایر درمان ها ، چه درمان دارویی و چه درمان روانشناختی به بهبود بیمار کمک بسیار زیادی می کند. در این روش ، اعضای خانواده طی جلساتی با جنبه های مختلف بیماری آشنا شده و نحوه برخورد درست با مشکلات بیمار و رفتارهای وی را می آموزند.

مشاوره روانشناسی و درمان اختلال روانی

مشاوره های روانشناسی یکی از راه‌ های اصلی درمان بوده و موجب کاهش دغدغه ها و مشکلات افرادی که به اختلال روانی مبتلا هستند می باشد. بنابراین به عنوان مهم ترین و اولین گام باید بدانید که ابتدایی ترین راه برای درمان بیماری های روانی ، مراجعه به روانشناس و در میان گذاشتن مشکلات با فرد روانشناس می باشد. لیکن در صورتی که بیماری به مراحل حساس خود رسیده باشد ،  استفاده از روان پزشک و دارو نیز برای فرد مبتلا به بیماری روانی پیشنهاد می‌گردد.  این روش بایستی در آخرین مرحله و پس از اعمال مراحل روانشناسی انجام بگیرد.

مزایای دارو درمانی نسبت به روان درمانی

دارو درمانی یکی از روش های رایج برای درمان بسیاری از اختلالات روانی است. اما خطر وابستگی و عوارض دارو ها دغدغه بسیاری از کسانی است که جهت درمان ناراحتی های روانی به روانپزشک مراجعه می کنند. با تشخیص و مصرف طبق دستور پزشک این خطر کم خواهد شد. در کل اختلالات روانی دارای سه جنبه جسمی ، روانی و اجتماعی هستند که دارو درمانی روی جنبه جسمانی و روان درمانی بر جنبه های روانی و اجتماعی تمرکز می کنند. دارو درمانی مزایا و معایب خاص خود را دارد در عین حال که سریع جواب می‌دهد اما در مقایسه با روان درمانی اثرات کوتاه مدت تری دارد.

علاوه بر آن ، عوارض احتمالی دارو ها را نباید نادیده گرفت. اغلب مردم به دلیل اینکه دارو درمانی هزینه‌ های بسیار پایین تری نسبت به روان درمانی دارد، سعی می‌کنند مشکلات خود را با کمک دارو حل کنند. برای آشنایی سریع تر شما کاربران گرامی مزایا و معایب دارو درمانی و روان درمانی را در جدول زیر نیز جمع آوری نموده ایم:

دارودرمانی روانی

روان درمانی

معایبمزایامعایبمزایا
احتمال بازگشت بیماری در صورت ترک داروهزینه پایین تر دارو درمانی نسبت به روان درمانیهزینه بالاتر از دارو درمانی به دلیل عدم پوشش بیمه های رسمی کشورتمرکز به روی مشکل، توجه روانشناس به ابعاد زندگی فرد
اثر کوتاه مدتاثر فوریزمان بر بودناثر طولانی مدت و پایدار
حل نشدن ریشه ای مشکلاتعدم نیاز به مراجعه دائم به پزشک یا روانشناسافزایش اعتماد به نفس و ارتباط دائم با یک درمانگر حامی و شنونده
وابستگی به دارو و کاهش اعتماد به نفستحت پوشش بودن توسط بیمه هاعدم امکان وابستگی به دارو و یادگیری مهارت های خاص برای برطرف کردن مشکل

نکات مهمی که درباره ی دارو درمانی باید بدانیم چیست؟

  1. نحوه اثر بیماری های روانی روی بدن هر کس متفاوت است. به تناسب آن ، اثر دارو ها نیز برای هرکس متفاوت است. بنابراین هرگز سر خود این دارو ها را مصرف نکنید.  به دیگران نیز توصیه نکنید ، بدون هماهنگی با پزشک میزان مصرف خود را تغییر نداده و ناگهانی کنار نگذارید. امکان اوردوز و مرگ وجود دارد ، از دسترس کودکان و افرادی که عدم کنترل دارند دور نگه داشته شود.
  2. به دلیل حساسیت این گونه دارو ها ، باید نسبت به عوارض و حساسیت های بدن خود آگاه باشید.
  3. مشکلات و اختلالات دیگران را مسخره نکنید. نحوه اثر اختلالات روانی با بیماری های جسمی متفاوت است و ممکن است رفتار نامناسب یک فرد ، ناشی از بیماری باشد.
  4. به بیماری ها و اختلالات روحی و روانی خود و دیگران احترام بگذارید. بیماری های روحی جدی تر از بیماری های جسمانی است. نحوه برخورد شما با آن ها نباید متفاوت باشد.
  5. برای درمان اختلالات روانپزشکی ، نگران نگاه و قضاوت دیگران نباشید. شما یک بار زندگی می کنید و آرامش و سلامت شما از همه چیز مهم تر است.
  6. هر بیماری درمانی دارد. ارتباط با جادو ، فال ، درمان های گیاهی نامعلوم و افراد غیر متخصص محدود شود. 

در صورت تمایل می توانید مطالب روانشناسی دیگر ما را نیز مطالعه نموده و یا با مرکز الو مشاوره تماس گرفته و از مشاوره کارشناسان ما استفاده نمایید.

وسواس فکری و عملی چیست؟
انواع اختلالات جنسی و درمان
احساس تنهایی و راهکارهایی برای برطرف کردن احساس تنهایی
اختلال ملال جنسی به همراه علت هایش

[banner]

[contact_info title= “برای اختلالات روانی چه روش درمانی مناسب است؟”] 

شما می توانید در قسمت دیدگاه سوالات خود را با مشاوران ما درمیان بگذارید … 

 

همچنین ببینید

آزار خواهی جنسی

آزار خواهی جنسی

[contact_info title= “آزار خواهی جنسی”]  آزار خواهی جنسی، یا به اختصار “مازوخیست” عبارت است از …

۱۰ نظر

  1. سلام اضطراب در چه سنینی بیشتر دیده می شود؟

    • با سلام
      اختلال های اضطرابی جدی در ۲ درصد از کودکان ۱۰ تا ۱۱ ساله مشاهده می شود ولی میزان شیوع هر اختلال خاص بر حسب سن متغیر است. اما به طور کلی اضطراب در سنین بلوغ میزان شیوع بالایی دارد.

  2. سلام من پسری ۱۹ ساله هستم. از خانواده ای ضعیف و‌ دارای مشکلات زیاد مالی. از کودکی درگیر این مشکلات و بقیه درگیری های خانوادگی. بودم .مشکلاتی وحشتناک که گفتنش هم سخته. فقر،اعتیاد و از همه هولناک تر خیانت. که من بچه نبودم و متوجه همه اینها شدم و نداشتن هیچ حسی نسبت به پدرو مادر .( به خاطر همون اتفاقای وحشتناک) درس خوندم تا رشته خوب و دانشگاه خوب قبول شم ، بلکه همه چی رو فراموش کنم ، هیچ رشته خوبی قبول نشدم ،دوباره تصمیم گرفتم کنکور بدم و الان که یه ماه دیگه کنکور دارم مطمئنم بازم هیچی قبول نمیشم. هیچ دوستی ندارم، همیشه درگیر فکرهای منفی و صحنه های وحشتناک گذشته هستم. بارها خواستم برم روانشناس ولی خب تو خونه ما پول صرف نیاز های اولیه میشه فقط !! تقریبا آخرین راه ها رو برای خوشبخت شدن از دست دادم ، ناامیدم از اینکه بتونم شغل و آینده ای داشته باشم.

    • گروه الو مشاوره

      با سلام
      تا زمانی که مدام به خود انرژی منفی می دهید و میگویید که به هیچ عنوان آینده ای ندارید تلاشتان بی فایده است و بهتر است هر چه سریع تر الویت بندی برای آینده و رسیدن بلکه اهدافتان داشته باشید و ایمان به رسیدن را در خود تقویت کنید چه بسیار افرادی که مشکلات فوق العاده س تی را در زندگی خود تجربه کرده اند و به موفقیت هم رسیده اند پس حتما روی طرز فکر خود دقت نظر زیادی به خرج دهید و خودتان را دست کم نگیرید.

  3. سلام وقت بخیر… من چندماهی میشه که رفتم باشگاه و مربیم خانمه. من دختر ۲۵ ساله هستم.نمیدونم چرا همه فکر و ذهنم شده مربیم.همش خوابشو میبینم.حالم از این حالت بهم میخوره. مربیمو دوس دارم ولی اینکه همش ب فکرشم حالمو بد میکنه. این مسائل برای دخترای نوجوونه نه من ک ۲۵سالمه.نمیتونم عوضش کنم چونکه ازش نتیجه گرفتم.توروخدا جواب بدید روانی شدم.بحث همجنسگرایی و اینا نیست اصلا

    • گروه الو مشاوره

      با سلام
      اگر بحث همجنس گرایی و برقراری رابطه با همجنس نباشد برای پیگیری علت این اشتیاق شما باید حتما بررسی شود.

  4. پسری مجردم و ۳۲سال سن دارم دو سال پیش که پسر خالم معلول بود ایست قلبی کرد مرد و سال بد هم برادرش که اونم به همین شکل ایست قلبی کرد و فوت شد و من مدت یکسال است ک استرس و اضطراب شدید دارم طوری ک شبا خواب ندارم و پریشانم درصورت کوچیک ترین درد در بدنم استرس شدید میگیرم تا الانم برای ترس از اینکه بهم بیمار روانی نگن به دکتر مراجعه نکردم ممنون میشم سریعتر ج منو بدین تشکر

    • با سلام
      شما با اضطراب‌ مرگ دست و پنجه نرم میکنید و نیاز به کمک دارید. لازمست مشخص شود دقیقا چه افکاری دارید، کجا ها دچار تحریفات شناختی شده اید.
      مثلا اینکه گاهی لوازم در منزل به علت سردی و گرمی هوا صدا می‌کند آیا این صدا نشانه ی وقوع زلزله میباشد؟ یا وقتی همسایه بالایی در منزل می دود؟
      کسی که فوبی زلزله دارد هر لحظه با هر صدا و لرزشی از جا میپرد. حال حکایت شماست که با هر درد طبیعی در بدن دچار ترس زیاد و اضطراب بالا می شوید و اگر اینگونه ادامه بدهید حقیقتا دچار مشکلات زیادی خواهید شد. شما یک بدن سالم دارید و لازمست برای سالم نگه داشتنش، افکار سالم نیز داشته باشید.

  5. سلام خسته نباشید
    دختر۲۱ساله ایی هستم که تاالان با تقربیا با چهار نفر از جنس مخالف ارتباط داشتم قصدمون اشنایی برای ازدواج بوده .اما تو هر رابطه ام سه چار ماهه اول خیلی گرم برخورد میکنم و حالم خوبه اما از ماه پنجم و شیشم به بعد دچار کسلی و سردی در رابطه میشم و چشمم دنبال پسرا و کیس های دیگه هس .ینی به اصطلاح بگم دچار دل زدگی از طرف مقابلم میشم .نمیدونم من ادم تنوع طلبی ام یا نه ؟دچار سردرگمی شدم خودمو گم کردم .چون تنها مشکلم این نیس بعضی وقتا فک میکنم دچار پارانوئید شدم .چون چهارسالی ک تو خوابگاه بودم نسبت به بعضی از هم اتاقیام دچار بدبینی شدم چون ادمای حسودی دور و برم بودن و هر لحظه فک میکردم اینها دنبال ضرر و اسیبم هستند و یا وقتی که با طرف مقابلم بحث میکنم اخرش به این میرسن که میگن ارره تو فقط راست میگی، تو خوب .چون همیشه روی حرف خودم پافشاری میکنم و فک میکنم همیشه حق با منه .تو رابطه هامم تقربیا دچار شک میشم .اما بستگی به طرفمم داره بعضی ها خیلی قابل اعتمادن اما بعضیا نه .اما شک و همچنان دارم و حس میکنم اصن نمیتونم با جنس مخالفم کنار بیام شما بگین مشکلم چیه ؟؟

    • گروه الو مشاوره

      با سلام
      طبق گفته های شما احتمال اینکه شخصیت شما نزدیک به شخصیت پارانویید و یا تنوع طلب باشد وجود دارد و یا حتی ممکن است چندین اختلال همزمان در رفتارتان باشد که بهتر است هر یک را با روش های اصولی درمان کنید تا در خلال برقراری رابطه هایتان و یا ازدواج به مشکلی بر نخورید.

دیدگاهتان را بنویسید

Your email address will not be published.