خانه / بازار کار / وضعیت بازار کار رشته حسابداری
وضعیت بازار کار رشته حسابداری

وضعیت بازار کار رشته حسابداری

وضعیت بازار کار رشته حسابداری

[contact_info title= “وضعیت بازار کار رشته حسابداری”] 

حسابداری نوعی سیستم اطلاعاتی است که با فراهم آوردن اطلاعات لازم کمک می کند تا سرمایه گذارها ، اعتبار دهندگان ، مدیران شرکت ها و نهاد های دولتی نسبت به مسائل اقتصادی بهتر بتوانند تصمیم گیری نمایند. در واقع می توان گفت که رشته حسابداری یکی از پرجمعیت ترین رشته های دانشگاهی کشور است و با توجه به رکود اقتصادی به وجود آمده در کسب و کار ها ، درموسسات و سازمان ها نیاز بیشتری به علم حسابداری احساس می شود و نقش پر رنگ تری نسبت به گذشته ایفا می کند. بنابرین ،

هدف از رشته حسابداری آموزش و تربیت متخصصانی است که در زمینه های مرتبط با جمع آوری و طبقه بندی اطلاعات ، تهیه گزارشات مالی و… به ایفای نقش خود و بهبود مشکلات نابسامان اقتصادی موجود در سازمان ها بپردازند. فارغ التحصیلان در سطوح و شاخه‌های متفاوت از جمله رشته حسابداری مالی و صنعتی ، حسابداری دولتی ، مالیاتی و بیمه پس از اتمام تحصیل می‌توانند انجام امور مالی را به عهده بگیرند. در ادامه این مطلب اطلاعت بیشتری را در زمینه بازارکار رشته حسابداری عنوان خواهیم کرد.

مهارت های یک حسابدار موفق

  • نوآوری از اولین مهارت های مورد نیاز شغل حسابداری است داشتن خلاقیت در این رشته برای تکامل و بهبود وضعیت مالی تاثیر گذار خواهد بود.
  • داشتن دانش و تجربه در زمینه استانداردها و اصول پایه رشته حسابداری (کارآموزی ، یکی از بهترین شیوه‌های کسب تجربه است)
  • جمع آوری و تحلیل اطلاعات و داده های جدید ، مدیریت پروژه یا ملاقات با مشتریان جدید و درک سریع اطلاعات
  • توانایی انتقال اطلاعات پیچیده از سریع ترین و آسان ترین راه
  • داشتن آگاهی تجاری یکی مهم ترین مهارت های یک حسابدار و توانایی تصمیم گیری درست
  • آشنایی با نرم افزارهای ICDL و اینترنت
  • تسلط به قوانین مالیاتی ، قوانین تأمین اجتماعی و قوانین کار
  • توانایی ایجاد جو مثبت و انتقال آن به تیم تجاری خود
  • ابتکارعمل ، تلفیقی از فهم و اشتیاق
  • اعتبار و امانت داری
  • انعطاف پذیری ، توانایی خونسردی و درعین حال اعتماد به مهارت های فردی
  • ثبات و پایداری

فرصت های شغلی حسابداری

در شغل حسابداری زمینه های کاری متفاوتی وجود دارد همچون : سرپرست مالی ، سرپرست حسابداری ، رئیس حسابداری ، حسابرس ارشد ، حسابدار ارشد ، کارشناس ارشد بودجه ، خزانه دار ، کارشناس ارشد مالی و یا رئیس حسابداری پروژه ،کمک حسابدار ، همچنین حسابداران می توانند در یکی از بازارها همانند مشاغل دولتی ، بیمه ها ، بانک ها و یا کسب و کارها نیز مشغول به کار شوند. لیکن جایگاه های شغلی همچون حسابداری دولتی ، حسابداری شرکت ها و حسابرسی تقریبا رو به اشباع شدن هستند و اگر شما می خواهید انتخاب هوشمندانه ای داشته باشید ، حرفه ای تر عمل کنید و درآمد بیشتری را کسب کنید حسابداری کسب و کار ها را حتما مدنظر داشته باشید. این بخش از حسابداری آینده ای بسیار مطلوب و بازار کار بیشتری خواهد داشت.

با وجود این که در دانشگاه‌های مختلف کشور اعم از دولتی ، غیرانتفاعی و آزاد ، دانشجویان بسیاری در رشته حسابداری تحصیل می‌کنند اما تعداد فارغ‌التحصیلان بیکار این رشته از سایر رشته‌ها کمتر است ، چون از یک موسسه کوچک گرفته تا بزرگترین کارخانه‌های کشور حداقل برای تهیه اظهارنامه مالیاتی به حسابدار نیاز خواهند داشت. همچنین حسابداران پس از مدتی اشتغال به کار حسابداری می‌توانند در سمت مدیریت مالی واحدهای تجاری نیز ایفای نقش نمایند.

میزان حقوق و درآمد حسابداران

حسابدارانی که در بخش دولتی فعالیت می کنند، مطابق با قانون مدیریت خدمات کشوری حقوق می گیرند. حسابدارانی که در بخش خصوصی استخدام می شوند ، میزان دریافتی متفاوتی دارند و به عواملی مانند میزان تجربه و سابقه کاری ، مهارت و توانمندی ، آشنایی با نرم افزارهای مرتبط ، سطح تحصیلات و نوع توافق صورت گرفته بین دو طرف (کارمند و کارفرما) بستگی دارد. در جدیدترین پژوهش صورت گرفته توسط تعدادی از متخصصان شغلی کشور، گروه های مختلف شغلی از نظر درآمدی مورد بررسی قرار گرفته اند. بر این اساس متوسط حقوق و درآمد حسابدار در بازار کار و گروه های شغلی مختلف استخراج شده است .

مطابق با این تحقیق حقوق حسابدار که به عنوان کارشناس در حوزه های مختلف مشغول بکار است ، در شرکتهای کوچک به طور متوسط بین ۹۰۰.۰۰۰ هزار تومان تا ۴.۹۰۰.۰۰۰ میلیون تومان و در شرکتهای بزرگ بین ۱.۱۰۰.۰۰۰ میلیون تومان تا ۴.۰۰۰.۰۰۰ میلیون تومان می باشد. البته توجه داشته باشید که این تفاوت درآمدها به میزان سابقه کاری، تجربه و تخصص افراد، حوزه های مختلف کاری، نوع شرکت، شهر محل کار و …. بستگی دارد. لیکن در مورد افرادی که کارآفرین هستند و کار مستقلی در حوزه تخصصی شان ، راه اندازی کرده اند ، شرایط متفاوت است و آنها با توجه به میزان فعالیت ، تخصص ، تلاش و پشتکارشان ، درآمدهای متفاوتی دارند.

مزایای ادامه تحصیل در رشته حسابداری

ادامه تحصیل در رشته حسابداری دارای مزایای زیادی است . اگر شما واقعا به این رشته علاقه دارید در مقاطع ارشد و دکترا چیزهای بیشتری از این رشته فرا می گیرید . ضمنا در بازار کار جایگاه بهتری خواهید یافت . همینطور اگر بخواهید به عنوان حسابرس فعالیت کنید و حق امضاء داشته باشید به سابقه کاری کمتری احتیاج دارید . همچنین برای پذیرش گرفتن از دانشگاه های خارجی داشتن مدرک ارشد یک مزیت به حساب می آید . و این مطلب برای گرفتن مهاجرت نیز صادق است .به هر حال چیزی که این روزها برای یک حسابدار الزامی است مطالعه و به روز بودن است . در جدول زیر لیست دانشگاه هایی که در رشته حسابداری دانشجو جذب می نمایند را برای آشنایی بیشتر شما عزیزان ارائه داده ایم:

دانشگاه 

دانشگاه شهید بهشتیدانشگاه بوعلی سینا همداندانشگاه رازی کرمانشاهدانشگاه بزرگمهر قائناتدانشگاه صنعتی شاهرود
دانشگاه شهید چمراندانشگاه شهید باهنردانشگاه خوارزمیدانشگاه تهراندانشگاه سمنان
دانشگاه هرمزگاندانشگاه ارومیهدانشگاه اصفهاندانشگاه الزهرادانشگاه ایلام
دانشگاه بجنورددانشگاه شیرازدانشگاه صنعت نفتدانشگاه گیلاندانشگاه مازندران
دانشگاه فردوسیدانشگاه قمدانشگاه لرستاندانشگاه یزددانشگاه کردستان
دانشگاه گنبددانشگاه کوثر بجنورددانشگاه غیرانتفاعی ایوانکیدانشگاه غیر انتفاعی خیامدانشگاه غیرانتفاعی خاتم
دانشگاه ولیعصر رفسنجانمجتمع آموزش عالی سراواندانشگاه خلیج فارس بوشهردانشگاه سیستان و بلوچستاندانشگاه علامه طباطبایی
دانشگاه فردوسی مشهددانشگاه ولایت ایرانشهردانشگاه غیر انتفاعی شهید اشرفی اصفهانیدانشگاه بین المللی امام خمینی قزویندانشگاه غیر انتفاعی علامه محدث نوری
دانشکده علوم انسانی حضرت معصومهدانشگاه غیر انتفاعی علم و فرهنگدانشگاه غیر انتفاعی شمال – آملدانشکده فنی و حرفه ای دختران تهراندانشگاه غیر انتفاعی امام رضا (ع)
دانشگاه غیر انتفاعی علم و هنر یزددانشگاه غیرانتفاعی البرز

چنانچه پس از مطالعه این مقاله نیاز به دریافت توضیحات تکمیلی در خصوص رشته حسابداری و یا بازار کار رشته های دیگری همچون آینده شغلی و  بازار کار رشته معماری ، آینده شغلی و بازار کار رشته مدیریت ، … می توانید همواره با مرکز تخصصی تحصیلی الو مشاوره تماس گرفته و پاسخ تمامی سوالات خود را دریافت نمایید.

[banner]

[contact_info title= “وضعیت بازار کار رشته حسابداری”] 

شما می توانید در قسمت دیدگاه سوالات خود را با مشاوران ما درمیان بگذارید … 

 

 

 

همچنین ببینید

بازار کار رشته جغرافیا

بازار کار رشته جغرافیا

[contact_info title= “بازار کار رشته جغرافیا”]  با شنیدن واژه‌ جغرافیا،  تصوری که به ذهن  خطور …

۵ نظر

  1. سلام من لیسانسم حسابداریه اما خیلی علاقه ندارم میتونم واسه ارشد رشته فیزیوتراپی بخونم یا حتما باید از اول شروع کنم؟

    • با سلام
      با توجه به مدرک کارشناسی شما امکان تحصیل در رشته های علوم پزشکی در مقطع ارشد وجود ندارد حتما لازم است که شما برای تحصیل در رشته فیزیوتراپی در آزمون سراسری ثبت نام نموده و رتبه لازم را کسب نمایید،

  2. سابقه کار واسه وارد شدن به شغل حسابداری چقدر مهمه؟ میشه با مدرک این رشته وارد آموزش و پرورشم شد؟

    • گروه الو مشاوره

      با سلام
      داشتن سابقه کار در هر رشته تاثیر مثبت در استخدام خواهد داشت اما در برخی ارگان ها بدون نیاز به سابقه هم استخدام صورت میگرید،همچنین در آزمون های استخدامی آموزش و پروش از رشته حسابداری پذیرش وجود داشته است.

  3. سلام من بین رشته حسابداری و رشته مدیریت موندم به نظر شما کدومشون برای یه خانم مناسب تره؟

دیدگاهتان را بنویسید

Your email address will not be published.