خانه / مشاوره روانشناسی / رابطه جنسی در دوران بارداری
رابطه جنسی در دوران بارداری

رابطه جنسی در دوران بارداری

رابطه جنسی در دوران بارداری
رابطه جنسی در دوران بارداری

[contact_info title= “رابطه جنسی در دوران بارداری”] 

نیاز به داشتن “رابطه جنسی در دوران بارداری” موضوعی نسبی تلقی می شود و با توجه به شرایط زنان باردار می توان در این مورد پاسخ های متفاوتی ارائه داد. برخی از زنان در دوران بارداری از برقراری رابطه جنسی لذت برده و برخی دیگر تمایلی به برقراری رابطه زناشویی ندارند. بنابراین کیفیت و نیاز زنان باردار به داشتن رابطه زناشویی به شرایط مختلفی بستگی خواهد داشت. به همین خاطر در خصوص نزدیکی دوران بارداری و دانستنی های مهم مربوطه در این مقاله ، مطالب مهمی که پاسخگوی اکثر سوالات زوجین در زمینه “رابطه جنسی در دوران بارداری” آورده شده که مطالعه آن را توصیه می کنیم.

برخی از زنان در دورن بارداری از برقراری رابطه جنسی لذت برده و برخی دیگر تمایلی به برقراری رابطه زناشویی ندارند.

تمایل جنسی زنان در دوران بارداری

  •  کاهش میل جنسی در سه ماهه اول و سه ماهه آخر بارداری و افزایش آن در سه ماهه دوم
  • کاهش تدریجی میل جنسی با پیشرفت بارداری

زنان باردار در سه ماهه اول ممکن است دچار تهوع و ضعف باشند و در سه ماهه سوم ممکن است افزایش وزن ، بزرگ شدن شکم و حساسیت سینه ها و سایر مشکلات باعث شوند کمتر میل به تماس جنسی داشته باشند. همچنین بارداری در برخی از زنان باعث افزایش میل جنسی می شود. در برخی موارد نیز یک زن در دوران بارداری برای اولین بار به اوج لذت جنسی می رسد این موضوع به دلیل افزایش فعالیت هومورنی و بیشتر شدن گردش خون در لگن می باشد.

آیا مقاربت جنسی در دوران بارداری به جنین آسیب وارد می کند؟

هیچگاه  در یک حاملگی معمولی خطری برای مادر  وجود نخواهد داشت. جنین در پوشش عضلانی رحم و داخل یک کیسه محافظ به اسم کیسه آمنیوتیک قرار دارد. این کیسه شامل مایعی به اسم مایع آمنیوتیک است که جنین را در برابر ضربات و آسیب های احتمالی مراقبت می کند. همچنین یک پوشش مخاطی ضخیم دهانه رحم را می پوشاند که مانع از انتقال عفونت هم می شود . لیکن درصورتی که هنوز نگرانید و پرسشی در این باره دارید ، می توانید نظر پزشک خود را در این زمینه جویا شوید.

آیا ممکن است رابطه جنسی در بارداری دردناک شود؟

باید گفت که جایی برای نگرانی در این مورد وجود ندارد ، این اتفاق ممکن است فقط در صورتی که شما در پایان دوران بارداری خود باشید اتفاق بیفتد. مقادیر کم پروستاگلاندین ها در اسپرم وجود دارد که می تواند به باز شدن دهانه رحم کمک کند این حرکات سبب انجام بهتر کارها و داشتن ارگاسم بهتر و افزایش شدید اکسیتوسین می شود که هورمون شماره یک مورد نیاز برای انقباض است. همچنین داشتن رابطه جنسی و ارگاسم مطلوب آرامش روانی زوجین را در پی دارد و این احساس مثبت نیز به جنین منتقل شده و موجب تعادل روانی و حفظ آرامش وی در بزرگسالی خواهد شد.

محدودیت های رابطه جنسی در دوران بارداری

  • داشتن سابقه سقط جنین یا زایمان زودرس
  • خون ریزی یا پارگی کیسه آب جنین و یا داشتن سابقه انقباضات خودبه خودی رحمی
  • تعداد زایمان های متعدد و نارسایی دهانه رحم
  • چهار تا شش هفته اواخر بارداری البته طبق نظر برخی پزشکان
  • داشتن سابقه فشار خون و دیابت در بارداری
  •  لکه بینی و یا خونریزی
  • در صورتی که جفت در پایین رحم قرار گرفته باشد.

 برای داشتن رابطه عاشقانه بهتر در دوران بارداری چه باید کرد؟

  • به همسرتان اجازه دهید احساسات شما را در مورد آمیزش و لمس سینه هایتان درک کند ، به او بگویید که هنوز دوستش دارید.
  • در طی سه ماهه اول بارداری بسیاری از خانم ها از دل درد و کمر درد پس از ارگاسم شکایت می کنند که ماساژ کمر در این صورت بسیار مفید خواهد بود ، از همسرتان بخواهید محبتش را با ماساژ دادن ، در آغوش گرفتن و بوسیدن به شما ابراز کند .
  • اگر تهوع و استفراغ شدید دارید رابطه عاشقانه تان را با فرستادن پیام کوتاه و ایمیل با همسرتان حفظ کنید.
  • یکی از عواملی است که زوج ها از انجام روابط جنسی چشم پوشی می کنند ، ترس از سقط است اما پس از هفته ۲۰ بارداری دیگر نگران سقط جنین نباشید و در سه ماهه دوم با خیال راحت به آمیزش بپردازید.

در صورت بروز چه علائمی باید با پزشک خود تماس بگیرید؟

در طول رابطه و یا فقط بعد از رابطه جنسی یا ارگاسم دقایقی اگر احساس ناراحتی کنید ، طبیعی است اما چنانچه بعد از چند دقیقه احساس درد از بین نرفت ، یا اگر بعد از مقاربت دچار درد یا خونریزی و لک بینی شده اید ، حتما با پزشک خود تماس بگیرید. به ویژه اگر مطمئن نیستید که آیا نیاز دارید که در مورد ایمنی کودک نگرانی داشته باشید یا خیر. اگر به شما گفته می شود که از داشتن رابطه جنسی جلوگیری کنید ، دقیق اطمینان حاصل کنید که آیا شما باید از دخول یا ارگاسم یا هر دو ، اجتناب کنید یا خیر.

پوزیشن های مطلوب برای یک زوج باردار 

ممکن است با پیشرفت حاملگی متوجه شوید که انتخاب وضعیت های تازه برای آمیزش جنسی اضطراری است. ممکن است شکم شما سبب شود انتخاب بعضی شرایط ها برای شما ناراحت کننده باشد. به علاوه ، سفارش می شود که از حدود ۱۶ هفتگی از خوابیدن به پشت ( تاقباز) جلوگیری کنید به دلیل آن که در این حالت ، ممکن است فشار ناشی از وزن رحم بر روی عروق اصلی لگن موجب اختلال در گردش خون این ناحیه شود. بهتر است برای امیزش جنسی یا به پهلوی خود بخوابید و یا بالا قرار گیرید.

داشتن مقاربت دهانی یا مقعدی در دوران بارداری

مقاربت دهانی در دوران بارداری بلامانع است ، اما با رعایت احتیاط لازم. مثلا از دمیدن هوا به داخل واژن باید خودداری کرد زیرا در موارد نادر سبب انسداد رگ های خونی می شود. و این می تواند سلامت نوزاد را به خطر اندازد.
و اما مقاربت مقعدی در دوران بارداری توصیه نمی شود. زیرا در صورت داشتن همورویید (بواسیر) وابسته به دوران بارداری این امر با درد و ناراحتی بیشتری همراه خواهد بود و به علاوه احتمال انتقال باکتری های عفونی از رکتوم به واژن افزایش می یابد.

رعایت چه نکاتی برای داشتن یک رابطه جنسی ایمن لازم است؟

چنانجه داشتن رابط جنسی توسط پزشکتان منع نشده است ، خطری برای مادر و جنین نخواهد داشت ، لیکن لازم است که زوجین مسائل بهداشتی را برای جلوگیری از هر نوع مشکلی رعایت کنند. اگر شما یا همسرتان به هر دلیلی در معرض خطر بیماری‌های آمیزشی قرار دارید ، باید از نزدیکی جنسی در دوران بارداری خودداری کنید یا حداقل در زمان نزدیکی از کاندوم لاتکس استفاده کنید.

همچنین اگر همسرتان یا شما مبتلا به تبخال تناسلی فعال هستید ، بهتر است حتما از برقراری رابطه جنسی پرهیز کنید ، این موضوع به خصوص در ماه‌های آخر بارداری از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. حتی اگر همسر شما دچار تبخال دهانی است ، حتی اگر علائم تبخال بروز نکرده ، بهتر است از رابطه جنسی دهانی در تمام دوران بارداری خودداری کنید.

فواید رابطه زناشویی در دوران بارداری

  • بهبود کیفیت خواب در زنان باردار.
  • توسعه لنفوسیت‌های مسئول ایمنی بدن که زمینه ساز افزایش عملکرد دستگاه ایمنی بدن می‌شوند.
  • افزایش صمیمیت میان زن و شوهر.
  • کمک به تسریع روند بهبودی بعد از زایمان.
  •  تقویت عضلات مربوط به کف لگن.
  • کنترل فشار خون.
  • تقویت ماهیچه‌های کمر و کاهش کمر درد های ناشی از دوران بارداری.
  • کمک به سوخت و ساز( متابولیسم) بدن.
  • تسهیل در زایمان.

چنانچه با مطالعه این مقاله نیاز به دریافت اطلاعات بیشتری در زمینه “رابطه جنسی در دوران بارداری” داشتید می توانید با مشاوران برتر مرکز الو مشاوره در تماس باشید و همچنین می توانید سایر مطالب روانشناسی ما را نیز مطالعه نمایید:

اعتیاد به رابطه جنسی
درصد لذت زن از رابطه جنسی
تفاوت های مهم زنان و مردان در رابطه جنسی
انواع رابطه جنسی

[contact_info title= “رابطه جنسی در دوران بارداری”] 

شما می توانید در قسمت دیدگاه سوالات خود را با مشاوران ما درمیان بگذارید … 

همچنین ببینید

آزار خواهی جنسی

آزار خواهی جنسی

[contact_info title= “آزار خواهی جنسی”]  آزار خواهی جنسی، یا به اختصار “مازوخیست” عبارت است از …

دیدگاهتان را بنویسید

Your email address will not be published.