خانه / بازار کار / بازار کار رشته گفتار درمانی
بازار کار رشته گفتار درمانی

بازار کار رشته گفتار درمانی

بازار کار رشته گفتار درمانی
بازار کار رشته گفتار درمانی

[contact_info title= “بازار کار رشته گفتار درمانی”] 

بعضی از افراد ممکن است با مشکل تارهای صوتی متولد شوند و یا عده ای با مشکل آسیب دیدن تارهای صوتی در سنین بالاتر دچار شوند این دسته افراد احتیاج به فردی دارند که با آن ها تمریناتی انجام دهد تا بر این مشکل خود فایق آیند. گفتار درمانگران کمک می‌کنند تا توانایی کلامی افرادی که تارهای صوتی آن‌ها به هر دلیلی آسیب دیده است ، برگردد. برای مثال ، بسیاری از سالمندان در سنین بالا ممکن است توانایی بلع خود را از دست بدهند و به افسردگی دچار شوند یا آنکه به دلیل این مشکل ، عمر کوتاه‌تری داشته باشند.

در اینجا گفتار درمانگر می‌تواند کمک به  سزایی به این افراد بکند. بسیاری از کودکان که از نظر ذهنی توانایی رفتن به مدرسه را دارند ، به دلیل مشکلات ارتباطی و کلامی ممکن است وارد مدارس عادی نشوند ؛ در صورتی که به کمک گفتار درمانگر آن‌ها به راحتی می‌توانند این مشکل خود را حل کنند. چنانچه علاقه مند به انتخاب این رشته و “بازار کار رشته گفتار درمانی” هستید می تواند این مطلب را تا انتها مطالعه نمابید.

گفتاردرمانگر چه کسی است؟

‌گفتار درمانگر کسی است که آسیب‌های ایجاد شده در گفتار و زبان افراد را شناسایی کرده و به شیوه‌های غیرپزشکی و بدون استفاده از دارو در مدت زمانی مشخص به درمان آن‌ها می پردازد. گفتار درمانگران می بایست دارای خصوصیات و ویژگی هایی زیر باشند:

  • صبر: بعضی از بیماران به کندی پیشرفت می‌کنند و لازم است گفتار درمانگر پله پله با آنان پیش برود.
  • خلاقیت و انعطاف پذیری: در این کار تنوع مراجعه‌کنندگان بسیار زیاد است ؛ یعنی مراجعه کنندگان می‌توانند یک بچه دو ساله یا یک فرد نود ساله باشند که بدون شک روحیات و ویژگی‌های متفاوتی دارند و گفتار درمانگر باید روش درمانی ویژه‌ای را برای هر کدام به کار ببرند.
  • گذشت داشتن: تمام کسانی که شغلشان به نوعی به بیمار و بیماری مربوط می‌شود ، باید با گذشت باشند ؛ زیرا بیماران اغلب حساس و آسیب پذیرند و اطرافیان آن‌ها هم ممکن است برخورد مناسبی نداشته باشند.
  • کنجکاوی: این شغل برای افراد منفعل مناسب نیست. گفتاردرمانگر همواره باید در کار خود به دنبال کشف شیوه های جدید و مناسب برای درمان بیمارانش باشد.

وظایف گفتار درمانگران

  • انتخاب و اجرای روش‌های درمانی و در انتها بررسی تاثیر اجرای روش‌ها و نتایج آن‌ها
  • تشخیص آسیب‌های ژنتیکی یا اکتسابی وارد بر گفتار و زبان ، ارزیابی میزان و علت آسیب دیدگی و در نهایت درمان آن یاری کردن ناشنوایان و کمک به طیف گسترده‌ای از عقب ماندگان ذهنی برای برقراری ارتباط کلامی.
  • کمک به بیمارانی که دچار آسیب‌های مغزی شده‌اند یا تارهای صوتی آن‌ها به دلایل مختلف آسیب دیده است.
  • حمایت و پشتیبانی از مراجعان در مواقع لزوم
  • آموزش روش ها و توصیه های پیشگیرانه به کودکان ، مادران ، معلمان و …
  • نگهداری پرونده های مراجعان
  • کمک به قاریان قرآن ، مداحان ، خواننده‌ها ، گویندگان صدا و سیما ، دوبلورها و … برای استفاده از صوت خود و برطرف کردن مشکلات آن‌ها.

بازار کار رشته گفتار درمانی

گفتار درمانگر می‌تواند برای کار خود گروه‌های سنی کودک ، بزرگسال یا سالمند را انتخاب کند. هر کدام از این گروه بیماری‌های خاص خود را دارد ؛ برای مثال ، بیماری‌هایی چون لکنت ، اختلال در تلفظ ، اختلال در خواندن و نوشتن ، اختلال در توجه و تمرکز مربوط به کودکان است. در بزرگ‌سالان ضربه‌های مغزی ، بیماری‌ ام اس و فلج‌های مغزی باعث اختلال در گفتار می‌شود و در سالمندان اغلب سکته‌های مغزی و اختلال در بلع دلیل مراجعه به گفتار درمانگر است. گفتار درمانگر کودکان باید در دفتر خود از وسایل کمک آموزشی برای شروع ارتباط استفاده کند.

گفتار درمانگر بزرگ‎سالان و سالمندان نیز تجهیزات مخصوص به بیماران خود را دارد. در حقیقت گفتار درمانی کاری گروهی به حساب می‌آید و تیم توان بخشی آن شامل روان‌شناس ، کار درمانگر ، متخصص فیزیوتراپی ، متخصص مغز و اعصاب ، متخصص اطفال ، متخصص گوش و حلق و بینی و شنوایی سنج است. گفتار درمانگر با این افراد ارتباط و تعامل دارد. گفتار درمانگر می‌تواند در درمانگاه ها و مراکز بهداشت ، مراکز ویژه توان بخشی و مراکز آموزش و پرورش استثنایی فعالیت کند ؛ چون قسمت عمده کار او در ارتباط با ناشنواها و کم شنواهاست.

ادامه تحصیل در رشته‌ گفتار درمانی‌

به طور کلی به دلیل بازار کار خوب در مقطع کارشناسی در انتخاب رشته گفتار درمانی بسیاری از فارغ التحصیلان این رشته بلافاصله بعد از کارشناسی جذب بازار کار شده و لزومی برای ادامه تحصیل در مقطع تحصیلات تکمیلی را نمی بینند. اما فارغ التحصیلان انتخاب رشته‌ گفتار درمانی‌ می توانند در صورت علاقه این رشته را تا مقطع دکترای تخصصی ادامه دهند. همجنین فارغ التحصیلان می توانند در رشته های زیر برای مقطع کارشناسی ارشد شرکت کرده و ادامه تحصیل دهند:

مهندسی پزشکی (بیوالکتریک) ، مهندسی پزشکی (زیست مواد) ، نانوتکنولوژی پزشکی اپیدمیولوژی ، ارزیابی فناوری سلامت ، سلامت سالمندی ، فیزیولوژی ، گفتاردرمانی ، رفاه اجتماعی ، ژورنالیسم پزشکی ، مدیریت توانبخشی ، کتابداری و اطلاع رسانی پزشکی ، مدیریت خدمات بهداشتی درمانی ، زیست فناوری پزشکی ، رفاه اجتماعی ، تاریخ علوم پزشکی ، آموزش پزشکی ، برنامه ریزی الکترونیکی در علوم پزشکی ، آمار زیستی ، ژورنالیسم پزشکی ، علوم تشریحی ، اقتصاد بهداشت ، انفورماتیک پزشکی ، تکنولوژی آموزشی در علوم پزشکی.

میزان درآمد متخصص گفتار درمانی

آمار دقیقی از میزان حقوق و درآمد گفتار درمانگرها در کشور در دسترس نمی باشد. متخصصانی که در بخش دولتی استخدام می شوند ، مطابق با قانون مدیریت خدمات کشوری حقوق دریافت می کنند. گفتار درمان هایی که در بخش خصوصی هستند ، با توجه به میزان تجربه ، توانایی و نوع توافقی که با کارفرمای خود می کنند ، درآمدهای متفاوتی دارند. آن هایی هم که دفتر گفتار درمانی تاسیس می کنند ، با توجه به میزان توانایی و تبحر ، کیفیت کار و تعداد مراجعان ، درآمدهای مختلفی خواهند داشت.

چنانچه در مرحله انتخاب رشته کنکور سراسری و یا انتخاب رشته های بدون آزمون نیاز به کسب راهنمایی های بیشتر در زمینه بازار رشته ها به خصوص “بازار کار رشته گفتار درمانی” داشته باشید ، می توانید با کارشناسان مرکز الو مشاوره تماس گرفته و سوالات خود را با ما در میان بگذارید. البته در صورت تمایل می توانید سایر مطالب ما را نیز مطالعه نمایید:

بازار کار رشته شنوایی سنجی- آینده شغلی
وضعیت بازار کار رشته کار فیزیوتراپی
بازار کار رشته اعضای مصنوعی
بازار کار رشته بینایی سنجی_آینده شغلی

[entekhab]

[contact_info title= “بازار کار رشته گفتار درمانی”] 

شما می توانید در قسمت دیدگاه سوالات خود را با مشاوران ما درمیان بگذارید … 

همچنین ببینید

بازار کار رشته جغرافیا

بازار کار رشته جغرافیا

[contact_info title= “بازار کار رشته جغرافیا”]  با شنیدن واژه‌ جغرافیا،  تصوری که به ذهن  خطور …

دیدگاهتان را بنویسید

Your email address will not be published.