خانه / بازار کار / بازار کار رشته مهندسی نساجی – آینده شغلی
بازار کار رشته مهندسی نساجی - آینده شغلی

بازار کار رشته مهندسی نساجی – آینده شغلی

بازار کار رشته مهندسی نساجی - آینده شغلی

[contact_info title= “بازار کار رشته مهندسی نساجی – آینده شغلی”] 

در مورد بازار کار رشته مهندسی نساجی باید گفت با توجه به پیشرفت صنعت پوشاک و مد ، می توان گفت که صنعت نساجی بعد از صنعت نفت ، بزرگترین صنعت کشور است. به همین دلیل همیشه نیازمند مهندس متخصص و کارآمدی است که بتواند مسئولیت بخش‌ های فنی و مدیریتی آن را بر عهده بگیرد. در ضمن باید توجه داشت که برخلاف اکثر رشته‌ های مهندسی ، رشته مهندسی نساجی تنها در دو یا سه دانشگاه دولتی ارائه می‌شود.

 به همین دلیل بازار کار این رشته به خصوص در شهرستان ها نسبتا خوب است چرا که بیشتر کارخانه‌ های نساجی در شهرستان ها مستقر هستند. در ادامه این مقاله با وظایف مهندس نساجی ، توانمندی و مهارت های مورد نیاز مهندس نساجی ،  بازارکار مهندسی نساجی و درآمد مهندس نساجی  در این حوزه آشنا خواهید شد.

وظایف مهندس نساجی

وظایف مهندسان نساجی با توجه به نوع تخصص شان کمی با هم متفاوت است. ولی به طور کلی وظایف آن ها عبارتند از :

  • بهرهبرداری و سرپرستی واحد های تولیدی صنایع ریسندگی ، بافندگی ، تریکو بافی ، موکت ، قالی‌بافی و کارخانجات تبدیل الیاف و سنتیک
  • سرپرستی سالن‌ های تولید
  • سرپرستی قسمت‌ های مختلف آزمایشگاه‌ های کارخانه از قبیل آزمایشگاه‌ های کنترل کیفیت و رنگرزی پارچه و الیاف
  • بازدید از سالن های مختلف کارخانه و کنترل کیفیت تولیدات
  • تهیه فرمول رنگ و پیاده کردن آن روی دستگاه طی مراحل مختلف و روی کالای مورد نظر در آزمایشگاه ها
  • حفاظت از تجهیزات ، دستگاه ها و ماشین آلات موجود
  • تطبیق شرایط کیفی و کمی مواد اولیه با محصولات مورد تقاضا و برنامه‌ریزی تولید در صنایع مربوط از نظر کیفی و کمی
  • ساخت قطعات و ماشین‌ آلات نساجی و مدرنیزه کردن ماشین های قدیمی نساجی

 بازار کار رشته مهندسی نساجی

فارغ التحصیلان پس از گذراندن دوره تحصیلی خود می توانند در حوزه های مختلفی در انواع کارخانجات تولید محصولات نساجی استخدام شوند. از جمله این موقعیت های شغلی و بازار کار رشته مهندسی نساجی می توان موارد زیر را نام برد : مدیر تولید در صنایع مربوطه ، مسئول بازاریابی و فروش محصولات تولیدی ، کارشناس به عنوان کنترل کیفیت محصولات ، استخدام در وزارت صنایع ، مسئول بخش های مختلف از جمله سالن های رنگرزی و بخش های طراحی و دوخت لباس. همچنین مهندسین صنایع می توانند در بخش های تولید محصولات پزشکی ، نظامی ، خودرویی و دارویی حضور فعالی داشته باشند و برای آینده کشور در حوزه مورد نظر مفید واقع شوند. از دیگر زمینه های شغلی مهندسی صنایع می توان به تدریس در دانشگاه ها و همچنین کارآفرینی نیز اشاره کرد.

معرفی گرایش های رشته مهندسی نساجی

  •   گرایش شیمی نساجی و گرایش علوم الیاف

در این دو گرایش دانشجویان با طرز تهیه الیاف و نحوه استفاده از مواد شیمیایی در صنعت نساجی آشنا می شوند. در واقع مهندسین نساجی در گرایش علوم الیاف با شناخت دقیق مواد شیمیایی و خواص آنان ، به تولید انواع محصولات در زمینه نساجی می پردازند.

  • گرایش تکنولوژی نساجی

 در این گرایش متخصصان سعی دارند با بهره گیری از تکنولوژی روز دنیا در تبدیل الیاف به نخ و تبدیل آن به سایر منسوجات و همچنین تولید انواع محصولات نساجی گامی محکم و موثر در پیشرفت این صنعت داشته باشند. گرایش تکنولوژی نساجی خود دارای دو بخش ریسندگی و بافندگی می باشد که هر کدام تخصص و دانش مختص به خود را می طلبد.

  • گرایش پوشاک

تمایل جامعه به مد و شیک پوشی باعث شده که این گرایش بیش از گرایش های دیگر مورد توجه قرار بگیرد و به همین دلیل این گرایش روز به روز بیشتر به صنعتی شدن نزدیک می شود. از وظایف فارغ التحصیلان این رشته می توان به طراحی و توسعه خط تولید اشاره کرد. متاسفانه به دلیل عدم وجود نیروی کار آمد در این رشته کارخانجات نساجی اقدام به استخدام نیرو از دیگر گرایش ها می کنند ، غافل از این که در این راه فقط طراحی لباس مد نظر نیست بلکه طراحی خط تولید نیز از اهمیت بسیاری برخوردار است.

یکی از مسائل بسیار مهم در کارخانه های نساجی که به تولید پوشاک می پردازند ، نحوه کار کردن با دستگاه ها و ماشین آلات و همچنین بالانس کردن آن ها می باشد. شایان ذکر است دانش آموختگان این رشته در هنگام طراحی لباس ها باید به سلیقه و فرهنگ جامعه خود نگاه ویژه ای داشته باشند.

  • گرایش ساختارهای نانولیفی

این گرایش شامل آشنایی و کسب دانش در زمینه علم نانو می باشد و متخصصین در آن به بررسی و تحقیق برای استفاده از نانو در صنعت نساجی می پردازند. برای مثال نانو الیاف که از انعطاف و استحکام بیشتری نسبت به الیاف معمولی برخوردار است از جمله دستاورد های این رشته به حساب می آید.

  • گرایش مدیریت تولید

این بخش بیشتر به حوزه های مدیریتی اشاره دارد و شامل پست های مدیریتی و نظارت بر بخش های مختلف کارخانه های نساجی از جمله خط تولید می باشد.

توانمندی و مهارت های مورد نیاز

  • توان تجزیه و تحلیل مناسب
  • دقت زیاد و توجه به جزئیات
  • مهارت مدیریت و سازماندهی
  • توان انجام کار تیمی
  • قوی بودن در دروس ریاضی ، فیزیک ، مکانیک و شیمی 

درآمد مهندس نساجی

در مورد بازار کار رشته مهندس نساجی و کسانی که در بخش های دولتی مشغول به کار می شود ، بایدگفت که مطابق با قانون مدیریت خدمات کشوری حقوق دریافت می کند. در جدیدترین پژوهش صورت گرفته در اواخر سال ۱۳۹۵ توسط تعدادی از متخصصان شغلی کشور ، گروه های مختلف شغلی از نظر درآمدی مورد بررسی قرار گرفته اند.  مطابق با این تحقیق حقوق مهندس نساجی در گروه های مختلف شغلی به طور متوسط بین ۳/۶۰۰/۰۰۰ تومان تا ۴/۱۰۰/۰۰۰ تومان می باشد.

البته توجه داشته باشید که این تفاوت درآمد ها به میزان سابقه کاری ، تجربه و تخصص افراد ، حوزه های مختلف کاری ، نوع شرکت ، شهر محل کار و …. بستگی دارد. در بخش خصوصی شرایط حقوقی متفاوت است. میزان تجربه ، تخصص و توانمندی مهندس نساجی و نوع قراردادی که با کارفرمای خود می بندد ، تعیین کننده میزان حقوق و درآمد او می باشد. با توجه به این عوامل مهندسان نساجی در بخش خصوصی درآمد های متفاوتی دارند.

چه دانشگاه هایی رشته مهندسی نساجی را ارائه می دهند؟

دانشگاه

دانشگاه گیلاندانشگاه صنعتی ارومیهدانشگاه صنعتی اصفهان
دانشگاه صنعتی امیرکبیردانشگاه بنابدانشگاه یزد

در صورت تمایل به آشنایی با بازار کار سایر رشته ها می توانید علاوه بر مطالعه مطالب ما در این خصوص با مشاوران برتر مرکز الو مشاوره در تماس باشید.

بازار کار رشته مهندسی مکانیک
بازار کار رشته مهندسی انرژی
بازار کار رشته مهندسی هوافضا
بازار کار رشته مهندسی عمران

[banner]

[contact_info title= “بازار کار رشته مهندسی نساجی – آینده شغلی”] 

شما می توانید در قسمت دیدگاه سوالات خود را با مشاوران ما درمیان بگذارید … 

همچنین ببینید

بازار کار رشته جغرافیا

بازار کار رشته جغرافیا

[contact_info title= “بازار کار رشته جغرافیا”]  با شنیدن واژه‌ جغرافیا،  تصوری که به ذهن  خطور …

دیدگاهتان را بنویسید

Your email address will not be published.