خانه / بازار کار / بازار کار رشته زیست شناسی
بازار کار رشته زیست شناسی

بازار کار رشته زیست شناسی

بازار کار رشته زیست شناسی
بازار کار رشته زیست شناسی

[contact_info title= “بازار کار رشته زیست شناسی”] 

رشته زیست‌شناسی علم زندگی است. زیست شناسان ساختار ، عملکرد ، رشد ، منشا ، تکامل و توزیع ارگان های زنده را مورد مطالعه قرار می‌دهند. هدف رشته زیست شناسی تربیت کارشناسانی متخصص و متعهد برای ورود به “بازار کار رتشه زیست شناسی” این است که به مفاهیم اساسی این رشته تسلط داشته باشند و جنبه های کاربردی این رشته را با گذراندن واحدهای مربوطه بشناسند و نیاز های جامعه را برطرف سازند.

رشته‌ زیست‌ شناسی‌ دارای‌ سه‌ گرایش‌ علوم‌گیاهی‌ ، علوم‌ جانوری‌ و زیست‌ دریا است‌.‌ و صرفا در ۱۷ واحد تخصصی‌ با یکدیگر تفاوت‌ دارند. داوطلبان علاقه مند به این رشته می توانند علاوه بر شرکت در کنکور سراسری تجربی و انتخاب رشته ، از طریق ثبت نام بدون کنکور و بر اساس سوابق تحصیلی نیز در این رشته تحصیل کنند. در ادامه این مطلب قصد داریم تا اطلاعاتی را در مورد “بازار کار رشته زیست شناسی” و معرفی گرایش های این رشته در اختیار شما عزیزان قرار دهیم.

معرفی گرایش های رشته زیست شناسی

گرایش‌ علوم‌ گیاهی‌:

این گرایش یکی‌ از شاخه‌های‌ زیست‌ شناسی‌ است‌ که‌ صرفا موارد مربوط‌ به‌ گیاه‌ را اعم‌ از گیاهان‌ اولیه‌ تا گیاهان‌ امروزی‌ بررسی‌ می‌کند و دارای‌ زمینه‌های‌ مختلفی‌ مانند:گیاه‌ شناسی‌ ، فیزیولوژی‌ گیاهی‌ ، ریخت‌ زایی‌ و اندام‌ زایی‌ در گیاهان‌ ، بیوشیمی‌ و جلبک‌ شناسی‌ است‌. علوم‌ گیاهی‌ دارای‌ دو بخش‌ عمده‌ فیزیولوژی‌ و سیستماتیک‌ است‌ که‌ بخش‌ فیزیولوژی‌ به‌ شناخت‌ زندگی‌ گیاهان‌ و اندام‌های‌ مختلف‌ یک‌ گیاه‌ می‌پردازد و بخش‌ سیستماتیک‌ نیز درباره‌ اسامی‌ و طبقه‌بندی‌ گیاهان‌ می‌باشد.

گرایش‌ علوم‌ جانوری‌:

گراش علوم‌ جانوری‌ به‌ مطالعه‌ مسائل‌ مربوط‌ به‌ جانوران‌ می‌پردازد و دارای‌ سه‌ بخش‌ اصلی‌ جانورشناسی‌ یا بیوسیستماتیک‌ ، فیزیولوژی‌ جانوری‌ اعم‌ از انسانی‌ و حیوانی‌ و بافت‌شناسی‌ و جنین‌شناسی‌ جانوری‌ است‌. بسیاری‌ از گرایش‌های‌ زیست‌ شناسی‌ وابسته‌ به‌ علوم‌جانوری‌ هستند. برای‌ مثال‌ یک‌ محقق‌ علوم‌سلولی‌ و مولکولی‌ تا با یک‌ جانور و وضعیت‌ زیستی‌ آن‌ آشنا نباشد ، نمی‌تواند روی‌ سلول‌ آن‌ کار کند. یک‌ محقق‌ ژنتیک‌ نیز در آغاز باید بیولوژی‌ جانور را به‌ طور کامل‌ بداند و بعد در زمینه‌ ژنتیک‌ آن‌ کار کند.

گرایش‌ زیست‌ دریا:

گرایش‌ زیست‌ دریا به‌ بررسی‌ و مطالعه‌ خواص‌ محیط‌ آبی‌ ، بیولوژی‌ آبزیان‌ و فعالیت‌های‌ آبزی‌پروری‌ می‌پردازد ؛ یعنی‌ برخلاف‌ دو گرایش‌ علوم‌ جانوری‌ و علوم‌ گیاهی‌ که‌ در آن ها بیشتر موجودات‌ خشک‌زی‌ مطالعه‌ می‌شوند این‌ گرایش‌ جانوران‌ و گیاهان‌ آبزی‌ را بررسی‌ و مطالعه‌ می‌کند. گرایش‌ زیست‌ دریا علاوه‌ بر بررسی‌ فیزیولوژی‌ آبزیان‌ به‌ مطالعه‌ اکولوژی‌ دریا یعنی‌ بررسی‌ آلودگی‌ آب‌ دریاها و تاثیر آن‌ بر محیط‌ دریا می‌پردازد.

توانایی‌های‌ لازم‌ رشته زیست شناسی

دانشجوی‌ رشته‌ زیست‌شناسی‌ می بایست عاشق‌ پیدایش و کشف‌ حقایق‌ پدیده‌های‌ طبیعی‌ باشد و به‌ گردش‌ در طبیعت‌ نیز علاقه‌مند باشد. چون‌ نیاز است تا اطلاعاتی‌ مورد نیاز این رشته را با حضور در محیط‌ طبیعی‌ زندگی‌ گیاه‌ یا جانور به‌ دست‌ آورد و در هیچ‌ کتابی‌ پیدا نخواهد شد. در ضمن‌ لازم است که دانشجو منظم‌ و مرتب‌ بوده‌ و بتواند مطالب‌ را در ذهن‌ خویش‌ به‌ خوبی‌ طبقه‌بندی‌ کند تا در زمینه‌ سیستماتیک‌ موفق‌ گردد.

بازار کار رشته زیست شناسی در گرایش های مختلف

موقعیت‌ شغلی‌ گرایش زیست دریا:

فارغ‌التحصیلان‌ این گرایش‌ می‌توانند‌ در مراکز پرورش‌ ماهی‌ و مراکز‌ تحقیق‌ بر روی‌ ارزش‌ مواد غذایی‌ دریایی‌ فعالیت کنند. علاوه‌ بر کار در شیلات‌ فارغ‌التحصیلان‌ این‌ گرایش‌ می‌توانند در حفظ‌ بعضی‌ از گونه‌های‌ آبزیان‌ که‌ در حال‌ انقراض‌ هستند مثل‌ ماهی‌ ازون‌برون‌ یا ماهی‌ سفید کار کنند و مهم تر از همه‌ این‌ که‌ ما باید به‌ یاری‌ کارشناسان‌ زیست‌دریا یک‌ اطلس‌ دقیق‌ در مورد گونه‌های‌ آبزی‌ موجود در آب‌های‌ کشورمان‌ تهیه‌ کنیم‌.

موقعیت‌ شغلی‌ گرایش علوم جانواری:

هرچند که‌ تعداد قابل‌ توجهی‌ از فارغ‌التحصیلان‌ علوم‌ جانوری‌ جذب‌ بازار کار نمی‌شوند اما بهترین‌ دانشجویان‌ همیشه‌ موفق‌ بوده‌ و هستند. این دسته از دانشجویان پس از فارغ‌التحصیلی گاه‌ برای‌ کارهای‌ تحقیقاتی‌ یا اداره‌ آزمایشگاه‌ها جذب‌ دانشگاه‌ها می‌شوند یا در سازمان‌ حفاظت‌ از محیط‌ زیست‌ و سازمان‌های‌ مربوط‌ به‌ فعالیت‌ می‌پردازند. چون‌ سازمان‌ محیط‌ زیست‌ برای‌ بررسی‌ اکوسیستم‌ها به‌ محققان‌ زیست‌ شناسی‌ از جمله‌ علوم‌جانوری‌ نیاز دارد. همچنین‌ بعضی‌ از فارغ‌التحصیلان‌ این‌ گرایش‌ وارد دنیای‌ پزشکی‌ شده‌ و در زمینه‌های‌ خون‌شناسی‌ یا انگل‌شناسی‌ فعالیت‌ می‌کنند.

موقعیت‌ شغلی‌ گرایش علوم گیاهی:

حضور کارشناسان‌ علوم‌ گیاهی‌ در موسسه‌های‌ تحقیقاتی‌ و اجرایی‌ کشور امری‌ ضروری‌ است‌ تا بتوان‌ محیط‌ زیست‌ ایران‌ را به‌ خوبی‌ حفظ‌ کرد ، اما به‌ گفته‌ اساتید و دانشجویان‌ علوم‌ گیاهی‌ در حال‌ حاضر فارغ‌التحصیلان‌ دوره‌ لیسانس‌ این‌ گرایش‌ موقعیت‌های‌ شغلی‌ مناسبی‌ ندارند. چون‌ دانش‌ و اطلاعات‌ آن‌ها جنبه‌ تخصصی‌ ندارد و موسسات‌ و مراکز تحقیقاتی‌ و اجرایی‌ بیشتر مایلند که‌ نیروهای‌ مورد نیاز خود را از میان‌ فارغ‌التحصیلان‌ کارشناسی‌ ارشد یا دکترای‌ این‌ رشته‌ انتخاب‌ کنند.

بیشتر فارغ‌ التحصیلان‌ علوم‌ گیاهی‌ در سطح‌ کارشناسی‌ جذب‌ آموزش‌ و پرورش‌ می‌شوند چون‌ معلومات‌ آن ها جنبه‌ عمومی‌ دارد و می‌توانند در تدریس‌ کتب‌ زیست‌ شناسی‌ دوره‌ متوسطه‌ موفق‌ باشند ، اما نمی‌توانند در مراکز تحقیقاتی‌ که‌ نیاز به‌ متخصص‌ در زمینه‌های‌ مختلف‌ علوم‌ گیاهی‌ دارد ، فرصت‌ شغلی‌ مناسبی‌ به‌ دست‌ بیاورند. از سوی‌ دیگر اگر کسی‌ در گرایش‌ علوم‌ گیاهی‌ سرمایه‌گذاری‌ کند و متاثر از محیط‌ نشود ، می‌تواند در بخش‌های‌ کشاورزی‌ زیستی‌ ، ژنتیک‌ و بیوتکنولوژی‌ نیز فعالیت‌ داشته‌ باشد.

سخن آخر:

باید توجه داشت که برای انتخاب رشته زیست شناسی فقط آشنایی با کلیت و “بازار کار رشته زیست شناسی” آن نمی تواند تنها معیار داوطلبان قرار بگیرد و می بایست با در نظر گرفتتن تمامی توانایی های مورد نیاز و شرایط فردی رشته مناسب را انتخاب نمایید که در همین راستا مرکز مشاوره تحصیلی الو مشاوره اماده پاسخگویی سوالات شما خواهد بوذ. همچنین در صورت تمایل می توانید سایر مطالب مرتبط را نیز مطالعه نمایید:

بازار کار رشته میکروبیولوژی_آینده شغلی
بازار کار رشته ژنتیک
آینده شغلی و بازار کار رشته پرستاری
بازار کار رشته علوم آزمایشگاهی_آینده شغلی

[banner]

[contact_info title= “بازار کار رشته زیست شناسی”] 

شما می توانید در قسمت دیدگاه سوالات خود را با مشاوران ما درمیان بگذارید … 

همچنین ببینید

بازار کار رشته جغرافیا

بازار کار رشته جغرافیا

[contact_info title= “بازار کار رشته جغرافیا”]  با شنیدن واژه‌ جغرافیا،  تصوری که به ذهن  خطور …

دیدگاهتان را بنویسید

Your email address will not be published.